The Nutrition L-Carnitine 1600mg 150 kapsula

Acetyl L-Carnitine, 1600mg, 150 kapsula

Šifra
122507
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 150
  • kapsule
  • plastična bočica
  • oralno
  • l-karnitin
Cena 1.890,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

The Acetyl L-Carnitine je acetil estar aminokiseline L-karnitina. Iako ima slične funkcije u organizmu kao karnitin, brže i efikasnije se apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je odgovorna za transport dugih lanaca masnih kiselina u ćelije gde se proizvodi ATP, ćelijska energija, isto kao i karnitin. Ima značajnu ulogu u unapređivanju memorije i kognitivne funkcije, i smatra se antikataboličkim agensom. Na mozak deluje slično kao fosfatidilserin, preko raznih mehanizama koji štite ćeliju od razornog uticaja procesa starenja. L-karnitin prenosi masnoće u ćelijske mitohondrije, gde se u procesu oksidacije sagorevaju oslobađajući energiju. To predstavlja jednu od njegovih najvažnijih funkcija.

Karnitin radi isto to, međutim ALC obezbeđuje acetil grupu zahvaljujući kojoj tzv. acetil koenzim A, koji je ključni metabolički posrednik, može da se regeneriše, što za rezultat ima povećanje ćelijske aktivnosti i transport metaboličke energije. Acetil grupa još omogućava bolju rastvorljivost u vodi, što ima za posledicu ne samo lakše kretanje unutar ćelije, već i kroz njenu membranu, pa i kroz ceo organizam. Tako ALC može da dospe i do delova organizma gde sam L-karnitin ne može.

Acetil L-karnitin učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, i zato se kosristi za poboljšavanje kognitivne funkcije mozga a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Još je i značajan u zaštiti funkcije i zdravlja srca, a ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Starenjem, nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom. Radi podmlađivanja organizma, znatno bolje deluje sa alfa-lipoinskom kiselinom. Acetil L-karnitin pomaže kod:

  • Problema sa pamćenjem i senilnošću, naročito kod starijih osoba
  • Podmlađuje organizam
  • Kao podrška terapiji Alchajmerove bolesti
  • Štiti srce i preventiva je srčanim problemima

L-Carnitine su upotrebili kao dodatak programu za smanjenje telesne masti u mnogim istraživanjima a za rezultat su dobili da proizvod primetno smanjuje indeks telesne mase i količinu masnih obloga, a istovremeno pomaže kod dobijanja čiste mišićne mase.

The Acetyl L-Carnitine poseduje samo najčistije sastojke, bez aditiva ili punjača, što omogućava optimalnu absorpciju i najbolje rezultate.

Upotreba

1-2 kapsule pola sata pre fizičke aktivnosti.

Uvoznik
Ogistra doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:L-Carnitine 1600mg 150 kapsula
Vaša ocena