Masline
-
Hrana Mediterana
Zelene masline sa đumbirom 70g
Zelene masline bez koštice sa đumbirom, 70gCena 156,00rsdDodaj u listu želja Dodaj za poređenje -
Hrana Mediterana
Sušene masline sa lavandom 70g
Sušene crne masline sa košticom sa lavandom, 70gCena 156,00rsdDodaj u listu želja Dodaj za poređenje -
Hrana Mediterana
Kalamata masline sa pomorandžom 70g
Kalamata masline bez koštice sa pomorandžinom korom, 70gCena 156,00rsdDodaj u listu želja Dodaj za poređenje -
Hrana Mediterana
Miks zelene i kalamata masline 70g
Miks zelene i kalamata masline 70gCena 158,00rsdDodaj u listu želja Dodaj za poređenje
Postoje različite vrste maslina koje se razlikuju po boji, ukusu i upotrebi. Neke od najpoznatijih vrsta su Kalamata, Manzanilla, Ligurian, Nicoise i Castelvetrano.
Masline mogu imati različite ukuse, od slatkastih do gorčih, u zavisnosti od načina obrade. Njihova tekstura može biti mekana ili čvrsta, u zavisnosti od načina konzerviranja.
Masline su bogate zdravim masnoćama, posebno mononezasićenim masnim kiselinama, kao i vlaknima, gvoždjem, vitaminom E.
Masline se koriste u raznim jelima i kuhinjama širom sveta. U mediteranskoj kuhinji često se koriste kao dodatak jelima poput salata, testenine, pizza, sendviča. Takođe se koriste u pripremi maslinovog ulja. Masline se mogu konzervirati na različite načine, uključujući soljenje, mariniranje, konzerviranje u ulju ili slanoj vodi.