Masline

7 proizvoda

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje
  1. Jonska salata masline 250g
    Hrana Mediterana

    Jonska salata masline 250g

    Mešavina maslina sa začinima, 250g
    Cena 398,00rsd
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
  2. Mikonos salata masline 250g
    Hrana Mediterana

    Mikonos salata masline 250g

    Zelene masline sa začinima i belim lukom, 250g
    Cena 398,00rsd
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
  3. Halkidiki masline 250g
    Hrana Mediterana

    Halkidiki masline 250g

    Zelene masline, 250g
    Cena 419,00rsd
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
  4. Minjonska salata sušene masline 250g
    Hrana Mediterana

    Minjonska salata sušene masline 250g

    Crne sušene masline sa košticom u ekstra devičanskom maslinovom ulju, 250g
    Cena 398,00rsd
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
  5. Zelene masline sa košticom 300g
    Amfissa

    Zelene masline sa košticom 300g

    Zelene masline sa košticom 300g
    Cena 219,00rsd Redovna cena 258,00rsd
    (Ušteda: 39,00 rsd)
    -15%
    Popust važi do isteka zaliha
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
  6. Zelene masline bez koštice 300g
    Amfissa

    Zelene masline bez koštice 300g

    Zelene masline bez koštice 300g
    Cena 249,00rsd Redovna cena 294,00rsd
    (Ušteda: 45,00 rsd)
    -15%
    Popust važi do isteka zaliha
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
  7. Zelene masline sa paprikom 300g
    Amfissa

    Zelene masline sa paprikom 300g

    Zelene masline sa paprikom 300g
    Cena 269,00rsd Redovna cena 316,00rsd
    (Ušteda: 47,00 rsd)
    -15%
    Popust važi do isteka zaliha
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje

7 proizvoda

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje

Postoje različite vrste maslina koje se razlikuju po boji, ukusu i upotrebi. Neke od najpoznatijih vrsta su Kalamata, Manzanilla, Ligurian, Nicoise i Castelvetrano.
Masline mogu imati različite ukuse, od slatkastih do gorčih, u zavisnosti od načina obrade. Njihova tekstura može biti mekana ili čvrsta, u zavisnosti od načina konzerviranja.
Masline su bogate zdravim masnoćama, posebno mononezasićenim masnim kiselinama, kao i vlaknima, gvoždjem, vitaminom E.
Masline se koriste u raznim jelima i kuhinjama širom sveta. U mediteranskoj kuhinji često se koriste kao dodatak jelima poput salata, testenine, pizza, sendviča. Takođe se koriste u pripremi maslinovog ulja. Masline se mogu konzervirati na različite načine, uključujući soljenje, mariniranje, konzerviranje u ulju ili slanoj vodi.