Stassen Roibos Crveni čaj Vanila 25 kesica

Crveni čaj sa vanilom, 25 filter kesica

Šifra
122861
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 25
  • čaj u filter kesicama
  • kesica
Cena 385,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Čaj od crvenog afričkog žbunja, poznat kao i crveni (roibos) čaj, je veoma umirujuć i sladak, sa primamljivim mirisom vanile.

Izuzetno je lekovit zbog prisustva veoma retkih antioksidanasa: aspalatina i notofangina. Crveni afrički grm obiluje mineralima poput gvožđa, bakra, kalijuma, kalcijuma, magnezijuma, mangana, cinka i fluora. Ne sadrži kofein i zato je idealna zamena za energetska pića.

Zahvaljujući svojim antimutogenim svojstvima, zajedno sa zelenim čajem, veoma je efikasan u sprečavanju oštećenja naših stanica i njihove mutacije, koje mogu uzrokovati i najteža oboljenja. Pogodan je i za lečenje alergija, naročito kod alergija na hranu i polen. Pomaže i kod astme, kožnih osipa i ekcema. Preporučuje se i za snižavanje masnoće u krvi, triglicerida, drži pod kontrolom hipoglikemiju, pa se preporučuje i kao čaj za dijabetičare.

Roibos čaj jača imunitet i zato predstavlja odličnu odbranu od virusa i bakterija, pogotovo sa dolaskom hladnih dana, tokom jeseni i zime, kada počinje sezona gripa i prehlada.
Uspešan je u otklanjanju nervoze i stresa.

Oboleli od šećerne bolesti svakako treba da piju rooibos čaj jer sadrži redak antioksidans – aspalatin, koji će pomoći apsorbciju glukoze, izlučivanje insulina i smanjiće insulinsku rezistenciju. Ukratko, držaće dijabetes pod kontrolom i neće dozvoliti nagle skokove i padove šećera u krvi.

Jedna studija iz 2011. godine dokazala je da crveni afrički grm, zahvaljujući brojnim polifenolima, smanjuje opasnosti i rizike od bolesti srca i najtežih bolesti.

Čaj od roibosa povoljno utiče i na mozak i usporava nastanak staračke demencije - Alchajmerove bolesti. Pojačava kognitivne sposobnosti, koncentraciju i pažnju.

 

Stassen je prvi međunarodno priznati proizvođač sertifikovanog organskog čaja na svetu sa godišnjom proizvodnjom od preko 200 tona. U Šri Lanci je pionir komercijalno održive proizvodnje zelenog čaja, a takođe i organske proizvodnje zelenog i crnog čaja. Sa svojih sopstvenih plantaža čaja Stassen izvozi čajeve u preko čak 80 zemalja širom sveta na pet kontinenata.

Konstantna težnja kompanije Stassen za savršenim kvalitetom objašnjava uspeh postignut na svetskim sajmovima - Stassen čajevi su stalni pobednici dugi niz godina, poznati po vrhunskom kvalitetu. Plantaže Stassena se ubrajaju u najbolje plantaže u Aziji: Stassen čaj je 100% čist cejlonski čaj jedinstvenog porekla. Proizvodnja se odvija u strogo kontrolisanim uslovima pod nadzorom vrhunskih stručnjaka. Proces proizvodnje je kontrolisan od sadnice čaja do finalnog proizvoda.

Cilj naše misije je da ljubiteljima čaja pružimo mogućnost da uživaju u neponovljivom, vrhunskom čaju sa Šri Lanke – najboljem cejlonskom čaju.

Uvoznik
Stassen doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Roibos Crveni čaj Vanila 25 kesica
Vaša ocena