Riznica prirode Prirodna glina 200g

Zelena glina za negu tela, lica i kose 200g
Šifra
101008
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 250 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 200g
  • prah/granulat
  • kesa
Cena 497 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Prirodna Glina za humanu upotrebu (spolja)
Glina deluje antiseptički i antibiotski, a kao potpuno prirodan preparat, uspešno ubrzava keratinizaciju potkožnog tkiva.Glina se pokazala uspešno kod reume, artritisaosipa, gangrene, psorijaze, ekcema, opekotina, akni, čireva, cista, tumora, gastritisa... 

Važne napomene: 
Glinu nikada ne pripremati u metalnim sudovima, sa metalnim priborom. 
Glina jednom iskorišćena je za bacanje. 
Nikada ne stavljati kataplazmu za vreme varenja. 
Kod upotrebe gline za spoljašnju primenu potrebno je paralelno sprovoditi i oralnu terapiju glinom. 
Ovaj proizvod nije lek i nije namenjen za lečenje bilo koje bolesti.
Upotreba
Priprema kataplazme (obloge): 
U odgovarajuću posudu (ne sme biti metalna) odmeriti potrebnu količinu gline (u zavisnosti od veličine obolelog mesta). Zatim, postepeno dolivati vodu (prokuvanu i prohlađenu), dok voda ne prekrije glinu oko pola centimetra iznad njene površine. Pošto je glina prekrivena vodom, ne dirati je više. Neka se sama rastapa. Da bi se glina dobro rastopila treba je pripremiti najmanje jedan sat pre upotrebe. Da bi bila spremna za upotebu, smeša mora da bude homogena i slična gustini pavlake. Prilikom stavljanja obloge ne koristiti sintetičke materijale. 

Priprema tople obloge
Morsku so staviti u vodu i zagejati. Dodati onoliko gline koliko je potrebno da se napravi gusta masa. Oblogu stavljati preko čiste gaze.

Upotreba kataplazme (obloge):
Na ZAPALJENA ("topla") mesta počnite sastavljanjem kataplazme debljine 2st i menjajte je svakih sat do sat i po, odnosno čim se kataplazma zagreje. 
Na "hladnim mestima" (UNUTRAŠNJIM ORGANIMA) kataplazma bi trebalo da bude debljine 2-Zst i da se drži 2 - 3 sata, a menja 2 - 3 puta dnevno.Ako se dobro podnosi poželjno je držati je celu noć. 
Za NEGU lica preporučuje se EGIPATSKA MASKA: 
Potrebno je: 2 kašičice gline, 1 kašičica pavlake i 1 kašičica meda. Od sastojaka napraviti konzistentnu masu i naneti je na lice u debelom sloju. Maska se skida kada počne da zateže. 
Upotreba gline kod cista i tumora: 
Kod EKSTERNIH (spoljašnjih) tumora
- danju: napraviti debelu hladnu oblogu, pa je preko čiste gaze staviti na obolelo mesto. Držati sat do sat i po. 
- noću: dve kašike morske soli staviti u vodu i zagrejati je. Zatim dodati onoliko gline koliko je potrebno da se napravi gusta masa. Prekočiste gaze staviti je na obolelo mesto. Kada se pojavi gnoj, stavljati hladne obloge. 
Kod UNUTRAŠNJIH tumora - pripremiti tanku i retku hladnu oblogu, da bi se izbegla burna reakcija. Nedelju dana stavljati je jednom dnevno. Nakon toga, postepeno povećavatibroj i debljinu obloga. 
Napomena: obloge bi trebalo da su hladne, osim ako se stavljaju na kičmu - tada bi trebalo da su mlake. 
PREPORUKA (kod težih oboljenja): 
Paralelno sa uzimanjem gline, da bi se otklonio uzrok bolesti, preporučuje se promena načina ishrane. Trebalo bi maksimalno smanjiti namirnice životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode i jaja. So, šećer, i med izostaviti bar u periodu od tri meseca, kao i industrijski prerađene namirnice. Preporučuju se žitarice, povrće, bistresupe, koštunjavo i ostalo voće (sa našeg podnevlja). Šećer zameniti malteksom (ječmeni slad), koji se može kupiti u prodavnicama zdrave hrane. 
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Prirodna glina 200g
Vaša ocena