Aleksandar MN Methyl B12 + B Complex 30 tableta

Vitamin B12 1000mcg i kompleks vitamina B, bez glutena, 30 tableta

Šifra
108497
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 339 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 30
  • tablete
  • blister u kutiji
  • odrasli
  • vitamini b kompleksa
Cena 595,00rsd Redovna cena 995,00rsd
(Ušteda: 400,00 rsd)
-40%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 575,00rsd i uštedi 3%
  • Kupi 3 x 550,00rsd i uštedi 8%
  • Kupi 5 x 500,00rsd i uštedi 16%
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Methyl B12 + B Complex, pruža optimalnu dnevnu dozu  esencijalnih Vitamina B, a posebno Vitamina B12 koji je u obliku methylcobalamina od 1000 mikrograma.
Vitamin B12 je esencijalni hidrosolubilni vitamin (rastvara se u vodi). Često se koristi u kombinaciji sa drugim vitaminima B grupe.
 
Prednosti Natural B complex-a:
 
- Deluje brže i efikasnije od drugih, najbolja kombinacija B vitamina u sastavu. 
- Vitamin B12 koji je u sastavu je po obliku Methylcobalamin u dozi od 1000 micrograma. Methylcobalamin se absorbuje potpunije i brže i zadržava se duže u organizmu u odnosu na druge oblike VItamina B12 (cijanokobalamin). Iskoristljivost ovog oblika Vitamina B12 od strane organizma je potpuna.
 
Poznato je da je osnov u hemijskom sastavu Vitamina B12 kobalamnin koji sadrži metalni jon kobalt. Molekul koji je vezan za kobalamin zove se donor i najčešće je to cijanid čineći pri tom oblik cijanokobalamin ili metil i tada gradi oblik metilkobalamin. Postoje i drugi oblici kao hidroksikobalamin i adenosilkobalamin. U svakom slučaju u našem  organizmu su prisutni samo oblici adenosilcobalamin i methylkobalamin, koji se može naći u krvnoj plazmi u cerebralnoj tečnosti i mitohondrijama nekih ćelijskih tkiva. Razlika između oblika cijanokobalamin i Methylkobalamin Cijanokobalamin je jeftiniji, sintetički oblik koji je i toksičan. To je neaktivni oblik. On se ne absorbuje i zahteva detoksifikaciju od strane metil grupe, da bi se absorbovao, znači potrebna je vezivanje metil grupom odnosno otklanjanje cijano grupe. Kada se unese oblik cijanokobalamin, on se pretvara prvo u hidroksikobalamin (otklanja se cijano grupa), a zatim u metilcoibalamin i adenosylkobalamin i tek tada može početi njegova absorpcija. To praktično znači da kada se Cijanokobalamin uzme oralno njegova absorbcija je jako smanjena.
Sa druge strane rađeni su i publikovani brojni in vivo i in vitro eksperimenti na životinjama u kojima se dokazuje da methylcobalamin usporava proliferaciju malignih ćelija.
 
Methylcobalamin podržavajući nervne ćelije i moždano tkivo, utičre na bolji san, učestvuje u metabolizmu homocisteina i smanjuje njegov nivo u organizmu. 
U pojedinim stanjima organizma  povećane su potrebe za unosom vitamina B12, tada njegov nedostatak izaziva niz poremećaja. To su pre svega razni poremećaji i oštećenja funkcije nerava, može doći do poremećaja ravnoteže, trnjenja u rukama i nogama, zujanja u ušima i slično. Već znamo da nedostatak Vitamina B12, usled nemogućnosti apsorpcije iz creva, dovodi do pojave perniciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Takođe je poznato povoljno dejstvo na kožu i nokte, povoljno dejstvo vitamin B12 ima i na otklanjanju štetnog dejstva alkohola.
 
 Dejstva Vitamina B12:
 
•Učestvuje u izgradnji eritrocita (eritropoeza)
•bitan je za normalnu funkciju nervnih ćelija i tkiva
•učestvuje u metabolizmu homocisteina, koji je proizvod oksidativnih procesa, pretvara ga  u aminokiselinu metionin i na taj način snižava njegov nivo, pomažući tako boljem snu 
•učestvuje u metabolizmu ugljenih hidrata
•učestvuje u metabolizmu folne kiseline 
Vitamin B1 doprinosi boljoj funkciji srca
Vitamin B1, B2, B3, B6 i B12 učestvujući u metabolizmu učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održavanju normalne funkcije mišićnih, nervnih ćelija i ćelija srca i na taj način doprinose normalnoj funkciji ovih organa.
Vitamin B3 doprinosi održavanju normalnog stanja  kože.
Vitamin B5 doprinosi  normalnoj sintezi i metabolizmu steroidnih hormona, Vitamina D i pojedinih neurotransmitera.
Vitamin B6 doprinosi metabolizmu proteina i normalnoj sintezi eritrocita
Vitamini B1, B3, B6, B12 doprinose normalnoj psihološkoj funkciji organizma.
 
xb12-x
Upotreba

Uzimati jednu tabletu dnevno.

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Methyl B12 + B Complex 30 tableta
Vaša ocena