Maxler Glucosamine Chondroitin MSM 90 tableta

Kompleks za očuvanje funkcije zglobova, 90 tableta

Šifra
125328
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 90
  • tablete
  • plastična kutija
  • za zglobove
  • glukozamin
Cena 2.692,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

Poboljšava fleksibilnost zglobova i ligamenata, ubrzava cirkulaciju krvi u zglobovima i sam proces oporavka.

Glukozamin je amino monosaharid iz hitina, glikoproteina i glukozaminoglikana, kao što je hijaluronska kiselina i heparin sulfat.

U dijetetskim suplementima nalazi se u 3 oblika: kao hidrohlorid, sulfat i N-acetil-glukozamin. Svi su rastvorljivi u vodi.

Većina studija do danas ispitivala je delovanje glukozamina u obliku hlorida ili sulfata na osteoarthritis. Istrazivanja su pokazala pozitivne efekte na stvaranje i održavanje zglobne hrskavice i antiinflamatorno delovanje. Da bi primetili bilo kakve efekte, potrebno je nekoliko nedelja primene. Vrlo često se kombinuje sa hondroitin-sulfatom.

Hondroitin sulfat je derivat glukozamina koji utiče na fleksibilnost vezivnog tkiva.

Najveći i glavni izvor glukozamina jeste hitin koji se nalazi u ljušturama rakova i školjki. Jedini način da povećamo njegovu količinu u organizmu za nas su dodaci ishrani. Otkriveno je da se 95% oralno unetog glukozamina apsorbuje neoštećeno kroz zid creva, a oko 30% od unete količine organizam skladišti se za kasniju sintezu dodatnog vezivnog tkiva. Glukozamin oštećenom vezivnom tkivu obezbeđuje sirovinu za ponovnu izgradnju kolagenske osnove, što je od izuzetnog značaja za sportiste. To je veoma važno, jer je oporavak i izgradnja vezivnog tkiva neprestani proces.

MSM je organsko sumporno jedinjenje koje u sebi sadrži 34% sumpora i prirodno se nalazi u našem organizmu. U ishrani je široko dostupan a ima ga u svežem voću, povrću, zrnevlju, mleku, ribi, kafi, čokoladi... U prerađenoj hrani ga nema, jer se lako uništava u toku obrade namirnica.

Njegov osnovni efekat je oslobađanje od osteoartritičnog bola. Kako bi se taj efekat ostvario, potrebno je da ga konzumiramo nekoliko nedelja. Međutim, efikasnost zavisi od varijacija u intenzitetu simptoma osteoartritisa.

Sumpor iz MSM ima dosta uloga u našem organizmu. Bitan je za održavanje zdrave kože i neophodan za stvaranje kolagena. Smatra se da MSM deluje tako što usporava prenos impulsa bola kroz nervna vlakna, a moguće je i da sopstvenu odbranu organizma protiv inflamacije čini efikasnijom (protiv kortizola). MSM deluje kod osteoartritisa, fibromialgija, reumatoidnog artritisa, gihta, hroničnih glavobolja i bolova u leđima.

Svi navedeni sastojci (glukozamin, hondroitin i MSM) deluju sinergijski (međusobno se dopunjuju). Poželjno je uz njih uzimati antioksidanate (A, C, D, E, CoQ10) i minerale (cink, selen, mangan, bakar), bromelain i ekstrakt kurkume.

Upotreba

2 tablete dnevno uz obrok.

Sadržaj
Sastav u 1 tableti:
Vitamin C 133 mg
Bromelain 17 mg
Manganese 840 mg
Glucosamine Sulfate 840 mg
Chondroitin Sulfate 250 mg
MSM (as Methylsulfonylmethane) 200 mg
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Glucosamine Chondroitin MSM 90 tableta
Vaša ocena