PharmaSwiss MamaVit 30 kapsula

Biokompleks za trudnice i dojilje, 30 tableta
Šifra
100101
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 30
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • žene
  • za trudnoću
Cena 979,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

MamaVit je formulisan tako da zadovolji povećane potrebe za vitaminima, mineralima i oligoelementima kod žena pre, tokom i posle trudnoće. Tokom trudnoće, u post-porođajnom periodu i periodu dojenja znatno su povećane potrebe za vitaminima i mineralima jer trudnica treba da zadovolji potrebe svog organizma, ali i potrebe bebe koja se razvija. Dodatni unos hranljivih materija se ne postiže jednostavnim povećanjem unosa hrane. Uz zdravu, raznovrsnu i izbalansiranu ishranu, preporučuje se dodatno uzimanje vitamina i minerala.

Posledice deficita vitamina i/ili vitamina kod majke mogu biti anemija i iscrpljenost, dok kod beba može doći do usporenog rasta i promena na koži i sluzokožama. MamaVit pomaže u sprečavanju pojave deficita i kod majke i kod bebe koja se razvija. Osim toga, vitamini A, C i E, kao i cink, selen i mangan su antioksidansi i štite ćelije ljudskog organizma od štetnog dejstva slobodnih radikala koji su posledica aerozagađenja, ultraljubičastog zračenja, pušenja, konzumacije alkohola i nepravilne ishrane.


Upotreba

MamaVit tablete se uzimaju jednom dnevno. Tabletu treba progutati celu, bez žvakanja, najbolje posle doručka. Ne uzimati doze veće od preporučenih. Ne treba uzimati duple dnevna doze kako bi se nadoknadila propuštena doza.

Primena MamaVit tableta preporučuje se ne samo tokom cele trudnoće, već i ženama koje planiraju trudnoću, kao i tokom perioda dojenja, a posebno 2-3 meseca posle porođaja.

MamaVit ne treba da koriste:

  • Osobe preosetljive (alergične) na bilo koji sastojak MamaVit-a
  • Osobe koje boluju od vitamin A ili vitamin D hipervitaminoze (stanje nakon unošenja prekomernih količina ovih vitamina), hiperkalcemije (povišena koncentracija kalcijuma u cirkulaciji), oboljenja praćenih viškom gvožđa u organizmu, perniciozne anemije (poremećaj formiranja crvenih krvnih zrnaca) ili poremećaja bubrežne funkcije.
Napomena:
Posebno obratiti pažnju ako se uz MamaVit tablete koriste drugi preparati koji sadrže vitamin A, D ili E, s obzirom na to da unošenje većih doza od preporučenih tokom trudnoće može imati štetno dejstvo na plod. Ako je utvrđena trudnoća ili postoji sumnja na trudnoću, a već se koriste drugi lekovi, pre upotrebe MamaVit-a treba se posavetovati sa lekarom.
Vitamin B2 može da oboji urin u žuto, dok gvožđe može da izazove sivo-crnu prebojenost stolice.
Folna kiselina može delimično da koriguje hematološke posledice nedostatka vitamina B12 (perniciozna anemija), ali ne mora da deluje na propratne neurološke simptome.
MamaVit tablete ne treba uzimati istovremeno sa antacidima (lekovima za određene želudačne tegobe) i određenim antibioticima (tetraciklinima), jer može doći do smanjenog preuzimanja gvožđa iz creva. Ukoliko je upotreba navedenih preparata neophodna, treba napraviti pauzu od 2 sata između uzimanja antacida ili antibiotika i MamaVit tableta.
Vitamin B6 (piridoksin) smanjuje dejstvo levodope (terapija Parkinsonove bolesti).
Dodaci ishrani nisu zamena za raznovrsnu i izbalansiranu ishranu.
Sadržaj

Vitamin D3 (holekalciferol) 5,0µg

Vitamin A (β-karoten) 120µg

Vitamin E (D-α-tokoferolacetat) 15,0mg

Vitamin C (askorbinska kiselina) 100,0mg

Vitamin  B1 (tiamin-mononitrat) 3,0mg

Kalcijum (kalcijum-karbonat) 250,0mg

Vitamin B2 (riboflavin) 3,4mg

Cink (cink-oksid) 10,0mg

Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid) 3,0mg

Bakar (bakar-sulfat) 1mg

Niacin (nikotinamid) 17,0mg

Jod (kalijum-jodid) 130,0µg

Folna kiselina 400,0µg

Gvožđe (gvožđe-fumarat) 14,0mg

Pantotenska kiselina (kalcijum-D-pantotenat)

Mangan (mangan-sulfat) 2,0mg

Biotin (D-biotin) 30,0µg

Selen (natrijum-selenit) 25,0µg

Vitamin B12 (cijanokobalamin) 3,0µg

Hrom (hrom-hlorid) 25,0µg

 

Molibden (natrijum-molibdat) 25,0µg

 

Ostali sastojci su: punilac: mikrokristalna celuloza; stabilizatori: akacija guma, unakrsno vezana natrijumkarboksimetilceluloza i hidroksipropilmetilceluloza; humektant: polidekstroza; triglicerid; sredstva protiv zgrudvavanja: magnezijum-oksid, talk, magnezijum stearat i silicijum-dioksid; boje: titan-dioksid i gvožđe- oksid, crveni (E172).


Uvoznik
PharmaSwiss doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:MamaVit 30 kapsula
Vaša ocena