LV-Pharm ROSProtect 30 kapsula

Preparat sa cinkom i vitaminom C, 30 kapsula

Šifra
120322
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 30
  • kapsule
  • plastična bočica
Cena 1.920,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

ROSProtect, kapsule je dodatak ishrani koji doprinosi zaštiti ćelija od oksidativnog stresa izazvanog slobodnim radikalima. Kombinacijom aktivnih sastojaka koji imaju izrazite antioksidativne osobine: SOD-a, N-acetil-L-cisteina, elagične kiseline, vitamina C, vitamina D, cinka i magnezijuma dobijen je proizvod koji je izuzetno efikasan u borbi protiv oksidativnog stresa.
Stvaranje slobodnih radikala u telu je kontinuiran i neizbežan proces. Procesi koji dovode do nastanka slobodnih radikala su: procesi nastali zbog unutrašnjih i spoljnih supstanci zagađenja, loša i neadekvatna ishrana i hroničan stres.
Medicinska istraživanja su pokazala da je oksidacioni stres – konstantni napad oksi radikala i reaktivnih vrsta kiseonika važan za iniciranje i za nastanak mnogih patoloških stanja i značajnih bolesti.

Slobodni radikali, obično su molekuli kiseonika koji su izgubili neki elektron. To ih čini nestabilnim (a po hemijskoj terminologiji — reaktivnim). Oni napadaju molekularne elektrone u svojoj okolini. Napadaju: DNK i RNK, enzime i proteine čime narušavaju normalnu ćelijsku aktivnost, ćelijske membrane čime proizvode lančane reakcije destrukcije. Drugi opasni varijeteti atoma i molekula kiseonika su poznati kao reaktivne vrste kiseonika (Reactive oxygen species – ROS). Oni nisu slobodni radikali u tehničkom smislu, ali nisu ništa manje nestabilni i visoko su reaktivni sa molekulima oko njih. Medicinska istraživanja su pokazala da je oksidacioni stres – konstantni napad oksi radikala i reaktivnih vrsta kiseonika važan za iniciranje i za nastanak mnogih patoloških stanja i značajnih bolesti. Na prvom mestu oni su pomagači uzrocima bolesti, a zatim su i podsticaj za njihovo širenje kroz telo. Lista bolesti koje su u vezi sa oksi radikalima i vrstama reaktivnih oksigena (ROS) vrlo je duga.

Stvaranje slobodnih radikala u telu je kontinuiran i neizbežan proces. Procesi koji dovode do nastanka slobodnih radikala su: procesi zbog unutrašnjih i spoljnih supstanci zagađenja, loša i neadekvatna ishrana, konzumiranje nedovoljno pročišćene vode (usled prolaska kroz cevi) i hroničan sters.
U savremenom životu, konstantno smo izloženi supstancama iz spoljne sredine koje generišu slobodne radikale u telu: hrana koja sadrži hemikalije (đubriva i pesticidе), prerađena hranа koja sadrži visok procenat lipid реroksida, mnogi lekovi, dim iz cigarete, zagađenja iz spoljne sredine, zagađen vazduh, alkohol, svi tipovi elektromagnetnih radijacija uključujući i sučevo zračenje.
Brz tempo modernog života takođe je recept za stvaranje slobodnih radikala. Konstantni pritisak i nedostatak vremena, dovodi do konstantne pojave stresa. Kao odgovor na stres telo stvara obiljе slobodnih radikala. Takođe, sedeći način života i rada, nedostatak fizičke aktivnosti, kao i prekomerna fizička aktivnost dovodi do stvaranja povećanog broja slobodnih radikala.

Upotreba

Popiti dva puta po jednu kapsulu dnevno ili dve kapsule jednom dnevno bez obzira na obrok ili doba dana.

Sadržaj

Vitamin D3 - 200 IJ

SOD B Dimpless® M - 10 mg

Cink citrat - 23,43 mg

Elagična kiselina 95% - 40 mg

Natrijum askorbat (vitamin C) - 50 mg

N-acetil-L-cistein - 136,57 mg

Magnezijum citrat - 188 mg

Uvoznik
LV-Pharm doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:ROSProtect 30 kapsula
Vaša ocena