Lipolife Liposomal Lipotropfen vitamin C 250ml

Preparat sa liposomalnim vitaminom C, 250ml

Šifra
124910
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 250ml
  • staklena bočica
  • deca i odrasli
  • za imunitet
  • vitamin c
Cena 4.555,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

Lipotropfen Liposomal vitamin C – Natrijum askorbat, je dijetetski suplement na bazi vitamina C, u obliku rastvora za oralnu upotrebu. Preporučuje radi poboljšanja imunog sistema organizma u stanju prehlade, infekcija, pojačane fizičke i mentalne aktivnosti. Vitamin C doprinosi normalnom funkcionisanju imunog sistema, održavanju normalnog energetskog metabolizma, sprečava umor i iscrpljenost, doprinosi normalnim psihološkim i nervnim funkcijama, zaštiti ćelija od oksidativnog stresa i normalnom formiranju kolagena potrebnog za adekvatnu funkciju desni, hrskavice, kostiju, kože, krvnih sudova i zuba. Vitamin C se nalazi u lipozomalnom obliku i sadrži samo natrijum askorbat. Lecitin je iz suncokreta.

Šta je Lipotropfen liposomal vitamin C i zašto se insistira na liposomalnom obliku vitamina C?
Tokom poslednjih nekoliko godina, pokazalo se da uz liposomski vitamin C postižete najbolje rezultate i ujedno predstavlja najbolju formi vitamina C na svetu.

Zašto?

Liposomi su tzv. nosači aktivnih supstanci proizvedeni uz pomoć tehnologije liposomske inkapsulacije. Slični su sa biološkim membranama, koriste se kao nosači lekovitih supstanci i vitamina. Liposomi su mikroskopski vezikule u obliku mehurića koji čine membrane od posebnih molekula fosfolipida. Fosfolipidi su, po hemijskoj strukturi, vrlo slični membrani koja okružuje svaku ćeliju u našem telu i koja dozvoljava ili sprečava apsorpciju materije.
Veličina liposomalnih čestica igra veoma važnu ulogu u njegovoj sposobnosti da zadrži najveću moguću količinu vitamina C. Pravilna količina bi trebala da bude između 100 i 400 nanometara.
Najbolji nosač za liposomalni Vitamin C je fosfatidilkoline (PC) - on pomaže da se liposomi drže zajedno. Idealni raspon bi trebao da bude između 250-500 mg po dozi liposomalnog Vitamina C. Ovo bi trebalo biti dobijeno iz ne-GMO suncokretovog ili soja lecitina.
Liposomski vitamin C poboljšava stopu apsorpcije i ne izaziva probavne probleme.

Natrijum askorbat

Natrijum askorbat je vitamin C u obliku soli i predstavlja jedini oblik sintetičkog vitamina C koji naš organizam može da apsorbuje u većoj meri. Ukoliko uzmemo običan vitamin C, apsorbovaćemo svega 16-30%, a u obliku liposomalnog natrijum askorbata taj procenat ide preko čak 95%. Natrijum-askorbat jača imunitet i ima važan udeo u mnogobrojnim životno važnim metaboličkim procesima. Ne postoji opasnost od predoziranja ovim vitaminom.

Kako deluje liposonalni vitamin C ?

Vitamin C u obliku natrijum askorbata je zaštićen liposomalnom membranom i prolazi kroz probavni trakt, te direktno odlazi u krvotok gde ga ćelijska membrana propušta da uđe u ćeliju zbog sličnosti njegove hemijske strukture ćelijskoj membrani. Liposomalni vitamin C ne izaziva probavne tegobe čak ni u vrlo visokim dozama.

Sačuvajte se od bolesti uz liposomalni vitamin C (natrijum askrobat)

Smatra se da nakon redovnog uzimanja vitamina C, u obliku natrijum askorbata, u roku od godina dana dolazi do potpune obnove celokupnog organizma. Istraživanja su pokazala da vitamin C utiče na nivo holesterola u organizmu jer je neophodan za njegov metabolizam, odnosno degradaciju. On štiti vaskularni sistem doprinoseći jačanju krvnih sudova, sprečava depozit lipida na svojim zidovima, smanjuje nivo LDL, povećava HDL i sprečava aterosklerozu a terapija vitaminom C uspešna je u lečenju raznih infekcija i infektivnih bolesti. Poboljšava i funkciju pluća i ukupnu oksidaciju. Posebno se preporučuje pušačima jer jedna popušena cigareta potroši 60 mg vitamina C. Vitamin C pospešuje apsorpciju organskog gvožđa i tako olakšava apsorpciju oblika gvožđa koji se inače ne bi mogli apsorbirati. Zato vitamin C može biti koristan u terapiji onih oblika anemije koji nastaju zbog nedostatka gvožđa. Redovno konzumiranje vitamina C smanjuje nuspojave lečenja čireva u želucu uzrokovanih bakterijom H. Pylori. Nakon što uništi bakterije, vitamin C smanjuje mogućnost pojave prekanceroznih promena na tkivu želuca. Neka istraživanja povezuju povećane količine vitamina C u krvi sa smanjenjem rizika od bilo koje vrste raka, posebno raka debelog creva, želuca, dojke, mokraćnog mehura, jednjaka, gušterače i endometrija. Mnoga istraživanja govore o pozitivnom djelovanju velikih doza vitamina C u lečenju bolesnika s rakom.

Upotreba

Odrasli i deca starija od 12 godina: 1 kafena kašičica oralnog rastvora (5 ml), jednom dnevno.

Sadržaj

Bočica sadrži:

  • 250 ml liposomalnog vitamina C
  • 5ml/1000mg (Natrijum askorbat)
  • Suncokretov lecitin
Uvoznik
Nove tehnologije doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Liposomal Lipotropfen vitamin C 250ml
Vaša ocena