MaxMedica Kolagenezin 60 kapsula

Kolagen, MSM i vitamin C za zdravlje zglobova, 60 kapsula
Šifra
111165
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 250 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 60
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • kolagen
Cena 1.488 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Ljudski organizam poseduje sposobnost sinteze kolagena, glavne proteinske komponente kostiju, kože i vezivnog tkiva. Kolagen pruža čvrstoću i stabilnost tkivu, neophodan je za pravilan rast, zamenu istrošenih, kao i regeneraciju oštećenih tkiva. Vremenom se postepeno smanjuje prirodni kapacitet obnove kolagena, kako zbog procesa starenja, tako i zbog stalnih preopterećenja (profesionalni sport, težak fizički rad, višak kilograma) kao i autoimunih bolesti. U mladosti se gubitak kolagena brzo nadoknađuje, ali je taj gubitak sa godinama, ili u određenim stanjima, sve izraženiji i negativno se odražava na izgled i funkciju celog tela, dovodeći do različitih degenerativnih promena. Nedostatak kolagena uzrokuje poremećaj funkcije koštano-mišićnog sistema, te dovodi do pojave artritisa, ukočenosti, povreda mišića, kao i poremećaja u funkciji imunološkog sistema i pojave telesnih promena povezanih sa starenjem, kao što su bore, celulit, suva koža i kosa.

Kolagenezin kapsule su formulisane na bazi ribljeg kolagena, metilsulfonilmetana (MSM), vitamina C i ekstrakta smole bosvelije (lat. Boswellia serrata).

Riblji kolagen se dobija kuvanjem riblje kože, kostiju, krljušti i peraja. Ima visoku biološku vrednost i značajan sadržaj esencijalnih amino kiselina. Prema  određenim istraživanjima, smatra se da su riblji kolagen i njegovi hidrolizati, korisni kod degenerativnih bolesti zglobova i kostiju.

Metilsulfonilmetan (MSM) je organsko jedinjenje bogato sumporom, koje prema određenim ispitivanjima može da utiče na ublažavanje bola, naročito kod artritisa, na obnavljanje mišića i pravilnu funkciju zglobova i hrskavice. Kao izvor sumpora, MSM omogućava sintezu kolagena i vezivnog tkiva, utiče na povećanje količine sinovijalne tečnosti u zglobovima, pomaže pravilnu izgradnju i funkciju hrskavice štiteći je od oštećenja, a smatra se da ispoljava i antireumatski i antiinflamatorni efekat (smanjuje otok, ublažava bol, pomaže kod ukočenosti i reumatskih tegoba).

Vitamin C je esencijalni nutrijent za čoveka, koji ispoljava antioksidativnu aktivnost. Može da ima i antiaterogeno, antikancerogeno, antiviralno, imunomodulatorno dejstvo. Takođe može pomoći u detoksikaciji organizma od nekih teških metala. Vitamin C učestvuje u sintezi kolagena i drugih komponenti vezivnog tkiva, poboljšava resorpciju gvožđa, učestvuje u biosintezi kortikosteroida, konverziji holesterola, a prema određenim podacima može da inhibira rast bakterije Helicobacter pylori.

Ekstrakt smole bosvelije (Boswellia serrata) se tradicionalno koristi kao antiartritični agens, adstringens, stimulans, ekspektorans i antiseptik, a zabeležena je i njegova sedativna i analgetička aktivnost. Bosvelinske kiseline, kao osnovni sastojci ekstrakta smole bosvelije, imaju snažno antiiflamatorno delovanje i ublažavaju bol uzrokovan artritisom. Bosvelija poboljšava cirkulaciju, što dodatno pomaže kod upale i bola u zglobovima.

Zahvaljujući sinergističkom efektu 4 aktivna principa, Kolagenezin kapsule doprinose:

- formiranju kolagena neophodnog za normalnu funkciju kostiju, hrskavice, krvnih sudova, desni, kože i zuba
- normalnoj funkciji imunološkog i nervnog sistema
- zaštiti ćelija od oksidativnog stresa
- smanjenju umora i iscrpljenosti
- pravilnoj funkciji imunološkog sistema tokom i nakon intenzivnog fizičkog vežbanja

Preporučuje se primena:

- kod otežane i bolne pokretljivosti zglobova
- kod upale, otoka i slabe cirkulacije u zglobovima
- u cilju očuvanja pravilne funkcije zglobova, ligamenata, tetiva i mišića
- za zaštitu hrskavice i njenu regeneraciju
- u prevenciji i terapiji osteoartritisa i reumatoidnog artritisa
- sportistima
- starijim osobama
- kod povećanog opterećenja nosećih zglobova (težak fizički rad, višak kilograma, dugo stajanje i dr.)
- za brži oporavak nakon povreda
- za očuvanje zdravlja kože i sprečavanje njenog prevremenog starenja
- kod osoba koje imaju problem sa otežanim zarastanjem rana

clg-16
Upotreba
Odrasli: 2 puta po 1 kapsula dnevno, pre jela.
Sadržaj
Dnevna doza od 2 kapsule sadrži:

Riblji kolagen 1000 mg
Metilsulfonilmetan (MSM) 200 mg
Suvi ekstrakt smole bosvelije (lat. Boswellia serrata) standardizovan na 30% bosvelinske kiseline 100 mg
Vitamin C 100 mg

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kolagenezin 60 kapsula
Vaša ocena