Fornatura Kokosov šećer 400g

Organski kokosov šećer, 400g

Šifra
104448
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 400g
  • kristal
  • kutija
  • organsko
Cena 595rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Fornatura kokosov šećer je prirodan šećer 100% organskog porekla koji se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok se termički obradjuje i isparavanjem viška vode, kristalizuje se kokosov šećer. Kokosov šećer se ne dobija rafinisanjem i potpuno je prirodan i bez aditiva. 
 
Kokosov šećer nema ukus kokosa, već je sličan braon šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa blagim osećajem ukusa karamela i ima meku kremastu teksturu koja se topi u ustima. Istovremeno, Fornatura kokosov šećer ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1. 
 
Zbog izvora od koga se dobija i načina kako se dobija, kokosov šećer je bogatiji sa prirodnim vitaminima i mineralima čak i od meda. Fornatura kokosov šećer je bogat izvor vitamina B1, B2, B3, B6, vitamina C, kalijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalcijuma, hroma, nekim aminokiselinama, idt.
 
Za razliku od ostalih šećera, kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, odnosno poseduje nizak glikemijski indeks. Glikemijski indeks (GI), predstavlja relativni stepen koji se odnosi na koncentraciju glukoze u krvi koja raste posle uzimanja hrane. Ovaj indeks pokazuje koliko se brzo šećer iz hrane apsorbuje u krv. Što je viši glikemijski indeks, brže raste nivo krvnog šećera posle uzimanja i veća je štetnost po organizam. Unošenjem kokosovog šećera se dobija efekat trajne energije, bez naglih uspona i padova koncentracije šećera u krvotoku što predstavlja značajnu pomoć u prevenciji bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, insulinske rezistencije i dijabetesa tip II, kao i debljine. 
 
Benefiti primene Kokosovog šećera:
 
Gojazne osobe: Prisutan mineral Kalijum doprinosi regulisanju nivo holesterola u krvi, apetit je uravnotežen, stoga se smanjuje osjećaj gladi.
 
Osobe sa dijebetesom: Kokosov šećer obiluje Hromom koji doprinosi održavanju normalnog nivoa glukoze u krvi.
 
Sportisti, poslovni ljudi i svi ostali koji vode računa o zdravom načinu života: Zahvaljujući niskom GI indeksu dolazi do sporog razlaganja čime se izbegavaju se takozvani „energetski padovi“ u toku dana.
 
Upotreba
Kokosov šećer se može koristiti svakodnevno, kao potpuna zamena za bilo koji šećer. U odnosu na standarni beli ili žuti šećer, odnos primene je 1:1. Pri kuvanju, topi se na veoma niskoj temperature, tako da se može korisiti kao odlična zamena za sve postojeće šećere koji se nalaze na tržištu, bilo da se radi o pripremi hrane, dodacima u ishrani ili poslasticama.
Sadržaj
Osnovna struktura kokosovog šećera čini 82% saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9%), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”. 
Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100% koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvani „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedxom, što štetno utiče na digestivni trakt. Vise u text-tu „O belom i žutom šećeru” u delu „stručna literatura”. 
Testovi koje je sproveo Institut za istraživanje hrane i ishrane (FNRI, studija iz 2007-me), otkrila je da kokosov šećer ima prirodno nizak glikemijski inedx GI 35, u poređenju da većinom drugih komercijalnih šećera, kao što su beli rafinisani šećer sa GI 68, Med 60 ili grožđani šećer 100.
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kokosov šećer 400g
Vaša ocena