Poručivanje telefonom:
011/313-0-494
069/313-0-450

Kokosov šećer

Organski kokosov šećer - 400g

Oblik: Hrana - ostalo
Šifra proizvoda: 104448
Pogledajte sve artikle: Fornatura

Fornatura - Hiper

Količina:

559,00 RSD419,00 RSD
ubaci u korpu
Raspoloživo za isporuku:
Ekonomična isporuka za 1 do 7 dana
Fornatura kokosov šećer je prirodan šećer 100% organskog porekla koji se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok se termički obradjuje i isparavanjem viška vode, kristalizuje se kokosov šećer. Kokosov šećer se ne dobija rafinisanjem i potpuno je prirodan i bez aditiva. 

Kokosov šećer nema ukus kokosa, već je sličan braon šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa blagim osećajem ukusa karamela i ima meku kremastu teksturu koja se topi u ustima. Istovremeno, Fornatura kokosov šećer ima dovoljnu slatkost da zameni beli šećer u odnosu 1:1. 

Zbog izvora od koga se dobija i načina kako se dobija, kokosov šećer je bogatiji sa prirodnim vitaminima i mineralima čak i od meda. Fornatura kokosov šećer je bogat izvor vitamina B1, B2, B3, B6, vitamina C, kalijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, kalcijuma, hroma, nekim aminokiselinama, idt.

Za razliku od ostalih šećera, kokosov šećer sadrži složene ugljene hidrate koji obezbedjuju sporo oslobađanje šećera u krvotok, odnosno poseduje nizak glikemijski indeks. Unošenjem kokosovog šećera se dobija efekat trajne energije, bez naglih uspona i padova koncentracije šećera u krvotoku što predstavlja značajnu pomoć u prevenciji bolesti srca, povišenog nivoa holesterola, insulinske rezistencije i dijabetesa tip II, kao i debljine. 


ks-3 kks-s
Kokosov šećer se može koristiti svakodnevno, kao potpuna zamena za bilo koji šećer. U odnosu na standarni beli ili žuti šećer, odnos primene je 1:1. Pri kuvanju, topi se na veoma niskoj temperature, tako da se može korisiti kao odlična zamena za sve postojeće šećere koji se nalaze na tržištu, bilo da se radi o pripremi hrane, dodacima u ishrani ili poslasticama.

Osnovna struktura kokosovog šećera čini 82% saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9%), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”. 
Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100% koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvani „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedxom, što štetno utiče na digestivni trakt. Vise u text-tu „O belom i žutom šećeru” u delu „stručna literatura”. 
Testovi koje je sproveo Institut za istraživanje hrane i ishrane (FNRI, studija iz 2007-me), otkrila je da kokosov šećer ima prirodno nizak glikemijski inedx GI 35, u poređenju da većinom drugih komercijalnih šećera, kao što su beli rafinisani šećer sa GI 68, Med 60 ili grožđani šećer 100. 

UniCredit Bank AllSecure - Vaš Partner za Internet Trgovinu VISA MasterCard Maestro Verified by Visa MasterCard SecureCode

hiper click2pick 2018. - Sva prava zadržana. Design by Graphic Beast. Developed by Web Factory.Salata Recepti