Goodwill Florabalance Boulardi 10 kapsula

Probiotik za regulaciju crevne flore, 10 kapsula

Šifra
116555
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 10
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • probiotici
Cena 629,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Florabalance® Boulardii kapsule je dodatak ishrani koji sadrži probiotske mikroorganizme Saccharomyces boulardii, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium sp. Aktivnost ovih probiotskih mikroorganizama u crevima čoveka doprinosi očuvanju zdravlja i funkcije digestivnog trakta. Florabalance® Boulardii, kapsule se koristi kod pojačane peristaltike creva (sindrom “nervoznih creva”), akutnih i putničkih dijareja, kao i kod dijareja izazvanih upotrebom antibiotika. Takođe se preporučuje i kao dodatak terapiji infekcija bakterijom Clostridium difficile i terapiji infekcija bakterijom Helicobacter pylori.

Saccharomyces boulardii
Saccharomyces boulardii je nepatogeni kvasac koji se koristi za tretman dijareje prouzrokovane upotrebom antibiotika, kao i za prevenciju dijareje kod kritično obolelih pacijenata koji se hrane enteralno. S. boulardii luči proteazu koja razlaže dva proteinska egzotoksina, toksin A i toksin B koji izazivaju dijareju i kolitis izazvan klostridijom (Clostridium diffi cile). Zaštitno dejstvo S. boulardii na dijareju izazvanu klostridijom može se delimično pripisati upravo ovoj proteolitičkoj razgradnji toksina A i toksina B.

Lactobacillus i Bifi dobacterium probiotici
Pod probioticima se podrazumevaju živi mikroorganizmi koji najčešće uključuju različite vrste bakterija roda Lactobacillus i Bifi dobacterium koji utičući na poboljšanje ravnoteže intestinalne mikroflore, mogu da imaju pozitivno dejstvo na razvoj imunog sistema, normalne intestinalne morfologije i za očuvanje hroničnog i imunološki uravnoteženog inflamatornog odgovora. Promene intestinalne mikroflore koje mogu da nastanu zbog upotrebe antibiotika, raznih bolesti i procesa starenja organizma mogu negativno da utiču na njihovu ulogu.

Probiotici mogu da imaju antimikrobno, imunomodulatorno, antikancerogeno, antidijaroično, antialergijsko i antioksidativno dejstvo. Njihovom metaboličkom aktivnošću se apsorbuje više vitamina (biotin, pantotenska kiselina, vitamin B12) i ostalih hranljivih materija što dovodi do stvaranja sredine koja sprečava rast patogenih bakterija.

Inulin
Inulin je prirodni oligosaharid koji potpomaže razvoju korisnih bakterija u kolonu. Spada u grupu prebiotika. Inulin je slabo svarljiv u tankom crevu, ali podleže fermentaciji bakterija debelog creva rezultirajući promenom ekosistema debelog creva u korist nekih bakterija kao što su bifi dobakterije, što može da ima pozitivan zdravstveni efekat. Postoje istraživanja koja ukazuju na moguća antitumorska, antimikrobiološka, hipolipidemijska i hipoglikemijska dejstva, a takođe inulin može poboljšati apsorpciju minerala, njihovu ravnotežu i ostvariti pozitivno dejstvo kod osteoporoze.

Upozorenje: Dodatak ishrani nije zamena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu i vođenje zdravog načina života. Nemojte prekoračivati preporučenu dozu. Proizvod ne bi trebalo koristiti istovremeno sa lekovima koji se koriste za terapiju gljivičnih oboljenja. Florabalance® Boulardii, kapsule se ne preporučuje kod osoba sa intolerancijom na laktozu. Trudnice i dojilje mogu da koriste suplemente na bazi probiotika jedino uz preporuku lekara. Proizvod se ne preporučuje osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda.

Upotreba

Odrasli i deca starija od 6 godina:
– Kod akutne i hronične dijareje: 1 kapsula ujutru i 1 kapsula uveče.
– Uz antibiotike: 1 kapsula dnevno tokom terapije antibioticima i 2-4 nedelje nakon završetka terapije.
– Preventivna primena: 5 dana pre putovanja 1 kapsulu dnevno i sve vreme trajanja putovanja, razmutiti u tečnosti (voda,sok) ili hrani.
– Kod Clostridium difficile infekcije: uz standardnu terapiju i za sprečavanje recidiva 2x 1-2 kapsule dnevno u trajanju od 4 nedelje.
– Kod Helicobacter pylori infekcije: uz standardnu terapiju 1 kapsula dnevno tokom trajanja terapije i 2-4 nedelje nakon završetka terapije.
– Kod zapaljenih bolesti creva: 1 kapsula dnevno u dužem vremenskom periodu.
– Za jačanje imuniteta i regulaciju crevne flore: 1 kapsula u dužem vremenskom periodu.

Deca mlađa od 6 godina: 1 kapsula dnevno – sadržaj kapsule razmutiti u vodi ili soku. Doziranje za decu mlađu od 3 godine uz konsultaciju sa pedijatrom.

Uvoznik
Goodwill pharma doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Florabalance Boulardi 10 kapsula
Vaša ocena