Fattorie Umbre Sos Siciliana 280g
- EU
- Mauros doo
- 280g
- sos-umak
- staklena teglica
Sos od paradajza sa paprikom, patlidžanom, tikvicama i sirom je idealna osnova za razne vste pasti, ali i kao dodatak za tople sendviče.
Ideja za pripremu: Makarone na sicilijanski način sa pečurkama
Potrebni sastojci za 2 osobe:
250 g pene
Sos Siciliana, pola tegle
Jedan plavi patlidžan
Maslinovo ulje
Mleveni beli biber
Rendani parmezan ili mocarela
Bosiljak, origano
Šampinjoni, isečeni na trake
Zelene masline bez koštica, presečene na pola
Mala glavica crnog luka, sitno iseckana
Malo belog luka, seckanog
Vrlo malo šećera
Plavi patlidžan iseckati na sitne delove i propržiti na maslinovom ulju.
U drugi tiganj propržiti sitno iseckan luk i zatim dodati sos Siciliana i proprženi plavi patlidžan.
Dodati začine, biber. Uzmite pažljivo malo šećera i pošećerite. Šećer će malo umanjiti kiselost ovoga jela. Kuvati na laganoj vatri, jedno 15-20 minuta. Za to vreme skuvati pene, ali paziti da se ne prekuvaju.
Kuvane pene ocediti i dodati začinite po ukusu. U ovaj sos možete dodati pečurke i parmezan. Ovim sosom preliti gotove kuvane makarone i dodati masline.
Paradajz pire 66%, paradajz pasta, paprika 2.2%, plavi patlidžan 2.2%, tikvice 2.2%, ekstra devičansko maslinovo ulje, sir (kravlje mleko, ovčije mleko, sirilo, kuhinjska so), kuhinjska so, crni luk, šargarepa, bosiljak, origano, beli luk, šećer, čili paprika. U proizvodu se može naći celer u tragovima.
Prosečne hranljive vrednosti izražene na 100g
|
|
Energetska vrednost |
227 kJ (54 kcal) |
Masti |
2,6 g |
od kojih zasićene masne kiseline |
0,5 g |
Ugljeni hidrati |
5,3 g |
od kojih šećeri |
4,8 g |
Vlakna |
1,7 g |
Proteini |
1,6 g |
So |
0,8 g |