Fattorie Umbre Pesto Genovese 180g
Premijum pesto od bosiljka 41%, sa pinjolama i parmezanom, 180g
- EU
- Mauros doo
- 180g
- sos-umak
- staklena teglica
Pesto Genovese premijum kvaliteta sa 41% bosiljka je savršeni dodatak za paste, salate, picu ili bruskete.
Ideja za pripremu: Zelene lazanje
Potrebni sastojci za 2 osobe:
250 g lazanja
Bešamel sos
180 g pesta od bosiljka
Parmigiano Reggiano sir
3 kuvana krompira
200 g boranije
Maslac
Potopite kore za lazanje na nekoliko minuta. Ocedite ih jednu po jednu i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Posudu za pečenje premažite maslacem sa svih strana.
Na dno stavite sloj bešamela. Stavite sloj kora u posudu za pečenje. Pokrijte ga slojem pesta. Stavite oljušteni i iseckani krompir, zajedno sa boranijom. Dodajte izdašnu šaku parmezana i sloj bešamela. Počnite ponovo sa novim slojem testenine, zatim pestom, krompirom, boranijom, parmezanom i bešamelom. Dok se posuda za pečenje ne napuni.
Zatvorite poslednjim listom testenine prekrivenim pestom, bešamelom i parmezanom.
Pecite na srednjoj vatri u prethodno zagrejanoj rerni na 200° oko 30 minuta, dok se na površini lazanja ne stvori zlatna korica.
Prijatno!
Bosiljak 41%, suncokretovo ulje, sir 7.5% (kravlje mleko, ovčije mleko, kuhinjska so, sirilo), indijski orah, kuhinjska so, krompir, pinjole 2%, ekstra devičansko maslinovo ulje, šećer, regulator kiselosti E575, sušeni peršun, beli luk. U proizvodu se mogu naći jezgrasto voće i kikiriki u tragovima.
Prosečne hranljive vrednosti izražene na 100g
|
|
Energetska vrednost |
1595 kJ (387 kcal) |
Masti |
38,3 g |
od kojih zasićene masne kiseline |
4,7 g |
Ugljeni hidrati |
4,7 g |
od kojih šećeri |
2,0 g |
Vlakna |
2,5 g |
Proteini |
4,6 g |
So |
2,5 g |