DTC Godži bobice organske 100g

Organske godži bobice, 100g

Šifra
126877
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 100g
  • kesa
  • organsko, vegansko
  • godži bobice
Cena 531,00rsd Redovna cena 590,00rsd
(Ušteda: 59,00 rsd)
-10%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 500,00rsd i uštedi 6%
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Zdravstvene benefiti godži bobica

Obezbeđuju visoke nivoe antioksidanata i hranljivih sastojaka:

Godži bobice su odličan izvor antioksidanata koji pomažu u jačanju imunog sistema, jer se bore protiv oštećenja prouzrokovanim slobodnim radikalima. Imaju visoku vrednost prema ORAC skali (za merenje koncentracije antioksidanata u namirnicama), što ukazuje na njihovu izuzetnu sposobnost smanjenja oksidativnog stresa.

Štite mozak:

Zbog visoke koncentracije kalcijuma i vitamina B, dokazano je da godži bobice štite um protiv degenerativnih poremećaja poput Alchajmerove bolesti. Zapravo, njegova sposobnost odbrane nervnog sistema je jedna od retkih zdravstvenih prednosti ovog neverovatnog ''supervoća'' koji je naučno istražen i potvrđen da je efikasan za ljude. Ukoliko imate problema sa pamćenjem, mentalnom jasnoćom ili bilo kojom drugom neurološkom funkcijom, obavezno uvrstite ove bobice u svoju ishranu.

Povećavaju nivo energije:

Zbog toga što su toliko bogate vitaminima i mineralima koji pomažu u ubrzavanju metabolizma i pretvaranju hrane u energiju (umesto skladištenja kalorija kao masti) godži bobice mogu takođe pomoći da se smanji umor, bez obzira na njegov izvor. Iako mnoga druga hrana takođe ima ovu sposobnost, efektivnost godži bobica podržava nauka.

Evo objašnjenja prema sastavu bobica:

  • B vitamini igraju ključnu ulogu u pretvaranju masti, proteina i ugljenih hidrata u energiju
  • Vlakna vam pomažu da efikasnije svarite hranu, tako da imate više energije
  • Cink je bitan za stotine enzimskih procesa unutar ljudskog tela, uključujući probavu proteina i sintezu hormona neophodnih za zdravu funkciju štitne žlezde
  • Gvožđe olakšava transport kiseonika svim organima, mišićima i drugim tkivima širom tela
  • Kalcijum pomaže u regulaciji hormona, kao i zdravu mišićnu, nervnu i kardiovaskularnu funkciju
  • Amino kiseline su građevinski blokovi za peptide, polipeptide i proteine, a naša tela takođe koriste aminokiseline kao izvor energije i sintetizuju hormone

Revitalizacija mišića:

Godži bobice su korišćene hiljadama godina radi poboljšanja fizičke snage i zdrave funkcije jetre. Iako ne izgleda tako na prvi pogled, ove dve stvari zapravo idu ruku pod ruku. Zdrava jetra je mnogo efikasnija u uklanjanju skladištene mlečne kiseline zbog prekomerno korišćenih mišićnih tkiva. Takođe, povećanjem protoka krvi i kiseonika u celom telu, godži bobice mogu pomoći i da se spreči prekomerna proizvodnja mlečne kiseline.

Regulacija šećera u krvi:

Godži bobice su jedan od retkih sušenih plodova koje mogu konzumirati dijabetičari. Sa glikemijskom vrednošću od samo 29 (manje od 40 se smatra niskom gl. vrednošću) godži bobice neće uzrokovati povećanje nivoa glukoze u krvi, poput drugih plodova. Takođe su postojale studije koje pokazuju da godži bobice mogu imati pozitivan uticaj na smanjenje rezistencije na insulin.

Mogu pomoći u očuvanju dobrog vida:

Slab vid nemoguće je popraviti (bez operacije) ali je moguće zaštititi oči od dalje štete pomoću prirodnih lekova. Godži bobice sadrže karotenoide – moćne antioksidante koji su prekursori vitamina A u ljudskom telu. Karotenoidi imaju potencijal da spreče neke oblike kancera i bolesti srca, kao i da ojačaju imunološki sistem. Godži bobice u sebi sadrže visoke koncentracije karotenoidnog zeaksantina koji je prepoznat zbog svoje sposobnosti da zaštiti oči od štete prouzrokovane oksidacijom i smanjuje rizik od starosne degeneracije makule (AMD), što je broj jedan uzrok slepila kod ljudi starosti preko 65 godina.

Jačaju imuni sistem:

Godži bobice su tradicionalno korišćene za jačanje imunog sistema, a nedavne studije su nam dale povod da verujemo da je to istina. Karotenoidni beta-karoten i aminokiselinski cistin koji su pronađeni u bobicama su prepoznatljivi po svom pozitivnom uticaju na imunološku funkciju. Godži bobice takođe sadrže cink koji je jako važan za imunitet i jedan od najčešće korišćenih dodataka za sprečavanje virusnih bolesti kao što je grip.

Upotreba

Dodajte ih u musli, smuti ili grickajte kao i drugo suvo voće. Preporučeni dnevni unos je 2-3 kašičice dnevno.

Uvoznik
Dimitri Trade doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Godži bobice organske 100g
Vaša ocena