ColiPrev Kompleks sa enzimom laktaza 15ml

Kompleks sa enzimom laktaza protiv kolika kod beba, 15ml

Šifra
107436
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 15ml
  • rastvor
  • staklena bočica
  • bebe 0m+
Cena 1.695,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis
Laktoza je glavni šećer u svakom mleku i sastavljena je od dva molekula: glukoze i galaktoze. Da bi se ovi molekuli mogli apsorbovati u tankom crevu moraju da budu prethodno razdvojeni (hidrolizovani) enzimom poznatim kao laktaza, koji se stvara u crevnim resicama.

Kada ovaj enzim nedostaje ili je njegova proizvodnja nedovoljna, nema hidroloze laktoze što rezultira intolerancijom laktoze.

Intolerancija na laktozu je čest problem i obično je prolazan kod beba, zbog smanjene proizvodnje laktaze tokom prvih nekoliko meseci života. Tokom rasta i razvoja organizam počinje da proizvodi dovoljno laktaze kako bi se efikasnije varila unešena laktoza, i to se obično javlja od 3-4 meseca starosti.

Nedovoljna proizvodnja laktaze koja se normalno javlja tokom prvih nekoliko nedelja života dovodi do neadekvatnog varenja laktoze. Pod dejstvom postojećih bakterija u crevima nesvarena laktoza počinje da se fermentiše rezultujući stvaranjem gasova. Ovo dalje dovodi do povećanja nadutosti trbuha i flatulencije, što se može zaključiti kada beba ima veoma tvrd stomak.

Ova pojačana fermentativna aktivnost može da izazove poremećaje peristaltičkih pokreta u crevima, uzrokujući grčeve. Često je moguće čuti zvuke proizvedene u trbuhu bebe.

ColiPrev®  sadrži enzim laktazu koji pomaže varenje laktoze koja je glavni šećer u svakom mleku. Laktaza vrši hidrolizu laktoze – deli je na dva prosta šećera – glukozu i galaktozu, i ovi prosti ugljeni hidrati se zatim lako apsorbuju u crevima. Pošto je mleko fundamentalni deo ishrane beba i mnogo beba privremeno pati od nedovoljne proizvodnje enzima laktaze, javlja se pomenuta intolerancija na laktozu, koja je povezana sa infantilnim kolikama, tj. grčevima beba. Nesvarena laktoza koja prolazi kroz creva izaziva nadimanje, napetost, grčeve u stomaku i proliv. Dodavanje enzima laktaze u mleko sprečava ove simptome, pa ako su grčevi kod bebe uzrokovani nedovoljnim stvaranjem laktaze oni će se znatno smanjiti ili prestati odmah nakon dodavanja dijetetskog proizvoda ColiPrev® mleku ili mlečnoj formuli.

Upotreba
Kada majka doji – pred samo dojenje se adekvatna količina kapi ukapava u unapred sterilisanu kašičicu i daje direktno u usta deteta (pratite uputstva iz tabele za doziranje u pakovanju).
Kada se koristi adaptirana formula – adekvatnu količinu kapi (prema uputstvu iz tabele za doziranje) ukapajte u pripremljenu mlečnu formulu .

ColiPrev® treba koristiti isključivo prilikom hranjenja deteta, naročito u prva 3-4 meseca života, u vreme kada još uvek nije dovoljno stvaranje enzima laktaze u digestivnom sistemu bebe.

Sadržaj
56,9% laktaza, 25% glicerol, 17,2% voda, 0.9 % stabilizator – Kalijum hlorid

Uvoznik
Sopharma doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kompleks sa enzimom laktaza 15ml
Vaša ocena