Geladrink Calcidrink 390g

Kompleks sa kolagenom, kalcijumom, vitaminom D3 i ostalim vitaminima i mineralima za očuvanje kostiju, 390g
Šifra
102457
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 250 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 390g
  • instant prah / granulat
  • kutija
  • kalcijum, kolagen
Cena 5.130 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Calcidrink je prirodni preparat koji podstiče stvaranje koštane mase i smanjuje razgradnju kosti kod osteporoze, smanjuje pojavu osteoporoznih preloma i ubrzava zarastanje preloma. Koristi se preventivno i u terapiji osteoporoze.

Povećava elastičnost i čvrstoću kostiju
Namenjen ženama u postmenopauzi
Za sve osobe koje pate ili imaju rizik od osteoporozu
Koristan za ubrzano zarastanje preloma
Preporučuje se nakon ugradnje proteza (kolena, kukovi)

Namenjen je:

Ljudima koji pate od tegoba u kretanju prouzrokovanih povećanom erozijom koštanog tkiva sa ” dekalcifikacijom kosti”
Ljudima sa povećanom potrebom za kalcijumom
Deci starijoj od 10 god
Ljudima sa povećanim opterećenjem sistema za kretanje
Ženama u vreme trudnoće i laktacije (dojenja)
Ženama u menopauzi , veoma slabim i mršavim osobama
Starijim osobama uopšte
Osobama, koji ne konzumiraju mlečne proizvode
Osteoporoza je bolest kostiju kod koje se javlja manjak kalcijuma u kostima, poremećaj njihove mikroarhitektonike, tj unutrašnje građe i sklonost ka prelomima. Javlja se u svim krajevima sveta, najčešće kod starije populacije, češće kod žena.

Oko 65% koštanog tkiva čine minerali: kalcijum, magnezijum, fosfor, a 35% meki deo: belančevine, ćelije kosti. Ćelije kosti su vrlo aktivne i njihov rad utiče na koštanu gustinu, čvrstinu, elasičnost.

Koštana masa se neprestano uvećava do 25-30. godine života i od pravilnog režima će zavisiti koliku će koštanu masu steći pojedinac u razvoju. Od tog doba počinje pad koštane mase koji traje do kraja života. Ovaj pad se ubrzava u menopauzi, kod postojanja nekih oboljenja, neaktivnosti zbog bolesti ili loših navika, pušenja, korišćenja nekih lekova, nedovoljnog unosa kalcijuma i vitamina D ishranom.

Ima više vrsta osteoporoze:

Primarna osteoporoza se javlja kod žena posle menopauze i kod pripadnika oba pola u dobi od preko 70 godina.
Sekundarna osteoporoza se javlja kod obolelih od pojedinih bolesti kao što su pojačan rad štitaste žlezde, paraštitaste žlezde, zapaljenjske reumatske bolesti, neke bolesti organa za varenje, posle dužeg ležanja zbog oboljenja, povreda.
Pacijenti najčešće ne osećaju prisustvo bolesti dok ne nastane komplikacija, tj. prelom neke kosti. Zato mi kažemo da je osteoporoza "nema" bolest. Ali na nju treba na vreme misliti i dijagnostikovati je pre pojave preloma.
U radu sa svojim pacijentima, lekari uočavaju faktore rizika za njen nastanak, to su sva napred spomenuta stanja i loše životne navike.
Takvim pacijentima treba preporučiti da snime koštanu masu DEXA, da urade odgovarajuće laboratorijske analize, po potrebi i neke dodatne procedure kako bi se utvrdilo postojanje osteoporoze.

Kao i kod drugih bolesti, ovde je bitno sprečiti nastanak osteoporoze. Pacijentima se savetuju zdrave životne navike, koje su već nabrojane, pravilna ishrana, kretanje, prestanak pušenja, prestanak uzimanja alkohola, droga, a kod određenih rizičnih stanja se savetuje uzimanje preparata kalcijuma, vitamina D. Ovi preparati mogu podsticati stvaranje koštane mase i smanjenje razgradnje kosti, što znači da se mogu koristiti i kod prevencije i kod lečenja osteoporoze.

U sastav Calcidrinka ulazi više supstanci:

Kalcijum je najzastupljenija mineralna komponenta kostiju, od ukupne količine u organizmu, 99% se nalazi u kostima i zubima. On kostima daje čvrstinu. U Calcidrinku, kalcijum je zastupljen u obliku laktoglukonata koji se oko 450 puta bolje iskoristi u organizmu od kalcijum karbonata koji se obično nalazi u sastavu sličnih preparata.
 
Kolagenski peptid je sledeći sastojak Calcidrinka, on je izvor aminokiselina koje ulaze u sastav kosti i daju joj elastičnost i čvrstinu.
 
Vitamin D je neophodan za resorpciju kalcijuma i fosfora iz creva, poboljšava njihovo ubacivanje u kosti i time utiče na čvrstinu kosti.
Ovo su tri najvažnije materije za sastav kosti. Važno je da se one istovremeno uzimaju u jednom preparatu jer kolagenski peptid stimuliše stvaranje peptidnog sastojka kosti u koji se dalje uz pomoć vitamina D ugrađuje kalcijum, time dobijamo čvršću i kvalitetniju kost.

Ostale supstance:

Vitamin K utiče na pravilnu ugradnju kalcijuma u kost, sprečava taloženje kalcijuma u krvne sudove i time smanjuje rizik od ateroskleroze.
 
Magnezijum, mangan, bakar, cink, fluor ulaze u mineralni sastav kosti i utiču na njen kvalitet
 
Vitamin E i C kao antioksidanti čiste organizam od slobodih radikala.
 
Belančevine koje su prirodnog porekla, izdvojene iz pitomog oraha, poljske preslice i maslačka pomažu u procesima zaceljivanja i rasta kosti.
U poređenju sa sličnim preparatima, Calcidrink ima prednosti, jer jedini u sastavu ima kolagenski peptid, i jedino kod njega se kalcijum nalazi u obliku laktoglukonata (450 puta se bolje rastvara nego kalcijum karbonat), ovo je od ključnog značaja za dobro iskorišćenje njegovih sastojaka u organizmu i njegov pozitivan efekat.

Osteoporoza ima veliki zdravstveni i ekonomski značaj u savremenom svetu, Smatra se da oko 10% ženske populacije ima neki vid smanjene gustine kosti. Pored toga, dokazano je da preko 50% žena u svim delovima sveta, bez obzira na klimu i osunčanost ima manjak vitamina D.
Kada se sve ovo ima u vidu, neosporan je značaj Calcidrink preparata u prevenciji i lečenju osteoporoze.
Upotreba
Preporuka za upotrebu: odrasli i deca starija od 10 godina

Calcidrink u obliku praha se uzima 1 do 2 x dnevno. Prašak razmutiti u hladnoj vodi i popiti. Merica za prašak se dobija u kutiji.
Preporučuje se uzimanje uveče. Ne prekoračujte dnevnu dozu.
Koristi se uz druge lekove za lečenje osteoporoze, takođe se pacijentima savetuje pravilna ishrana, umereno izlaganje suncu, kretanje, obavljanje određenih vežbi. Sve ovo se kod pacijenata određuje individualno, tj terapija se određuje za svakog pacijenta posebno.

Upozorenje: *Nije namenjeno za decu do 10 godina. *Čuvati van domašaja dece! Ne preporučuje se za osobe obolele od fenilketonurije. *Preparat sadrži veštački zaslađivač. *Ne sadrži saharozu, holesterol, lepak, laktozu. *Ne zamenjuje unos sveže hrane. *Negativna dejstva nisu poznata. * Osobe alergične na bilo koju komponentu preparate ne treba da koriste ovaj proizvod.

Sadržaj
00SASTAV DNEVNE DOZE
Kolagenski peptidi 6,4g
Kalcijum laktoglukonat 600mg
Vitamin D3 220 IU =5,5 µg
Magnezijum 200mg
Cink 7,5µg
Mangan 1mg
Bakar 1000µg
Fluor 1000µg
Jod 37,5µg
Vitamin C 180mg
Vitamin E 35mg
Vitamin K1 55µg
Medicinski maslačak 45,6mg
Pitomi orah 45,6mg
Poljska preslica 45,6mg

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Calcidrink 390g
Vaša ocena