Caffe Borbone

Legenda kaže da je 10. maja 1734. godine Karlo III Borbonski, vladar Napulja i kralj Španije, pre nego što je stigao u Napulj sa namerom da oslobodi Kampanju od austrijskog ugnjetavanja, zastao u manastiru da se pomoli i odmori u samostanu „Frati Minimi“ nedaleko od Porta Kapuane. Upravo u manastiru San Francesco di Paola imao je želju da okusi tamno piće sa robusnom i izrazitom aromom o kome mu je pričano. Pričalo se da ovaj napitak poseduje određena svojstva koja bi ojačala i telo i dušu. Monasi su se potrudili da pažljivo pripreme izuzetan napitak za novog kralja, jer su hteli da mu udovolje, a kralj je bio oduševljen okrepljujućem svojstvu i intezivnom aromom degustirajući dragoceno piće.

Taj tamni napitak sa punim ukusom i mirisom koji obuzima, nije bila ništa drugo do fina kafa. Veruje se da je to bio period tokom koga se rodio napuljski stil pripreme kafe.

Dvesta pedeset godina kasnije, kako se tehnologija promenila i promenio se i način na koji se kafa pravi, strast i pažnja prema pripremi prave kafe na napolitanski način postali su još bolji. Napolitanci su i dalje poznati po tome što pripremaju najbolju i najbogatiju šolju espresa na svetu.

Caffe Borbone je rođen u Napulju i ovo poreklo je srž vrednosti i vizije ove kompanije. Kafa u Napulju je velika stvar, a porodica Borbone nastoji da stvori proizvod koji poštuje napuljsku tradiciju kafe, koristeći maksimalno modernu tehnologiju za najbolji mogući proizvod.

Caffe Borbone je od svog početka upravljao čitavim proizvodnim procesom, od sirovina do konačnog asortimana proizvoda, kako bi ostao u skladu sa misijom kompanije: osiguravajući da ritual kafe ostane ukorenjen u zadovoljstvu i opuštanju.

Caffe Borbone je porodično preduzeće sa tri generacije iskustva u prženju kafe. Caffe Borbone je lider u Italiji po proizvodnji porcija (ćalde, kapsule). Sposobnost da ostane veran tradiciji učinilo je ovu kompaniju velikom, koristeći najinovativnije tehnologije i najsavremenije proizvodne procese.

Caffe Borbone sinonim je za napuljski espresso sa jedinstvenim mirisom i autentičnim ukusom.

5 proizvoda

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje
 1. Espresso kafa ORO 15 Dolce Gusto kompatibilnih kapsula - photo ambalaze

  Espresso kafa ORO 15 Dolce Gusto kompatibilnih kapsula

  20% robusta i 80% arabika kafa, paket sa 15 Dolce Gusto kompatibilnih kapsula

  Cena 705rsd
  Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
 2. Espresso kafa BLU 15 Dolce Gusto kompatibilnih kapsula - photo ambalaze

  Espresso kafa BLU 15 Dolce Gusto kompatibilnih kapsula

  60% robusta i 40% arabika kafa, paket sa 15 Dolce Gusto kompatibilnih kapsula

  Cena 640rsd
  Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
 3. ROSSA kafa zrno 1kg - photo ambalaze

  ROSSA kafa zrno 1kg

  100% robusta kafa u zrnu, 1kg

  Cena 1.789rsd
  Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
 4. ORO kafa zrno 1kg - photo ambalaze

  ORO kafa zrno 1kg

  20% robusta i 80% arabika kafa u zrnu, 1kg

  Cena 1.899rsd
  Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje
 5. Espresso kafa NERA 50 cialdi - photo ambalaze

  Espresso kafa NERA 50 cialdi

  100% robusta kafa, 50 cialdi ESE tip 44mm

  Cena 1.899rsd
  Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje

5 proizvoda

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje