Masline

1 proizvod

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje
  1. Minjonska salata sušene masline 250g
    Hrana Mediterana

    Minjonska salata sušene masline 250g

    Crne sušene masline sa košticom u ekstra devičanskom maslinovom ulju, 250g
    Cena 398,00rsd
    Dodaj u listu želja Dodaj za poređenje

1 proizvod

po stranici
Postavi opadajuće sortiranje

Postoje različite vrste maslina koje se razlikuju po boji, ukusu i upotrebi. Neke od najpoznatijih vrsta su Kalamata, Manzanilla, Ligurian, Nicoise i Castelvetrano.
Masline mogu imati različite ukuse, od slatkastih do gorčih, u zavisnosti od načina obrade. Njihova tekstura može biti mekana ili čvrsta, u zavisnosti od načina konzerviranja.
Masline su bogate zdravim masnoćama, posebno mononezasićenim masnim kiselinama, kao i vlaknima, gvoždjem, vitaminom E.
Masline se koriste u raznim jelima i kuhinjama širom sveta. U mediteranskoj kuhinji često se koriste kao dodatak jelima poput salata, testenine, pizza, sendviča. Takođe se koriste u pripremi maslinovog ulja. Masline se mogu konzervirati na različite načine, uključujući soljenje, mariniranje, konzerviranje u ulju ili slanoj vodi.