Wellbot Student mix 80g

Badem, indijski orah, suvo grožđe, pečeni kikiriki i jezgro bundeve, 80g

Šifra
123137
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 80g
  • kesica
Cena 110,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

Kikiriki:

Poreklom iz Južne Amerike, kikiriki je ne samo sjajnog ukusa, već i bogat mastima i proteinima, kao i drugim hranljivim sastojcima. Predstavlja odličan izvor proteina a u sebi ima i visok sadržaj esencijalnih vitamina, biljnih jedinjenja i minerala. Ima mnogobrojna dobra svojstva: jača energiju, dobar je za zdravlje srca, ima antikancerogeno dejstvo, sprečava kamenje u žuči, poboljšava pamćenje...

Indijski orah:

Zbog svojih antibakterijskih i antiseptičkih svojstava, indijski orah se koristi za prevenciju prehlada, kao i različitih vrsta infekcija bakterijske prirode. Bogat je aminokiselinom triptofan i proteinima, nezasićenim masnim kiselinama, mineralima (cink, gvožđe, kalijum, magnezijum, kalcijum, selen, natrijum, fosfor i bakar), vitaminima (B1, B2, B3, B6, B9, C i K), vlaknima, fitosterolima i antioksidantisa (fenoli). Indijski orah sadrži vitamin C čak 5 puta više nego narandža! Smanjuje rizik od dijabetesa, pomaže kod mršavljenja, bori se protiv srčanih oboljenja, sprečava pojavu žučnog kamenca, snižava holesterol, potpomaže lakše varenje, poboljšava vid, sjajan je kod prevencije od kancera, sprečava anemiju, čuva nervne ćelije...

Suvo grožđe:

Suvo grožđe je zdrava i neškodljiva namirnica a šećer koji sadrži odmah se razlaže u telu i pretvara u energiju koju trošite tokom dana. U 100 grama sadži vitamin A (0,2 mg), B1 (0,15 mg), B2 (0,08 mg), B6 (0,3 mg), a takođe i malu količinu vitamina C i E, koja varira. Ima velke količine minerala: kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fosfor i natrijum. Ublažava i eliminiše simptome trovanja, anemije, opstipacije, povišene temperature, sprečava visok pritisak i smanjuje rizik od dijabetesa. Takođe, suvo frožđe je zdravo za oči, štiti desni i ostale zube i poboljšava kvalitet kostiju.

Badem:

Iako je prihvaćeno mišljenje da je badem orašasti plod, on ustvari pripada grupi koštunjavog voća. U sebi imaju veiliki broj vitamina, minerala, aminokiselina i vlakana. Ima puno lekovitih svojstava: kontroliše šećer u krvi, štiti od srčanog i moždanog udara, smanjuje količinu slobodnih radikala, smanjuje nivo lošeg holesterola, pomaže kod gastritisa, poboljšava moždane funkcije i rad nervnog sistema i veoma je dobar izvor antioksidanata.

Semenke bundeve:

Semenke bundeve se već hiljadama godina koriste u medicinske svrhe. Izvor su mnogih vitamina i minerala: kalcijuma, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, cinka i vitamina K. Bogate su i omega 3 masnim kiselinama koje su nam neophodne radi održavanja zdravlja srca i za regulisanje krvnog pritiska. Jedna šaka semenki bundeve zadovoljava pola dnevnih potreba prosečne osobe za aminokiselinama. Ove semenke takođe pomažu i kod zdravlja prostate, ublažavaju simptome menopause, štite od dijabetesa, smanjuju holesterol i sprečavaju nastanak osteoporoze.

Uvoznik
BAL Profi doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Student mix 80g
Vaša ocena