Veterinarski zavod Subotica Ihtiol-kamfor mast 50g

Poboljšava cirkulaciju i regeneraciju oštećene kože, 50g

Šifra
117787
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 50g
  • mast medicinska - kozmetička
  • koža - normalna
  • za zglobove
Cena 392,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Preparat je namenjen za lečenje raznih inflamatornih procesa na koži i pod kožom.

Kombinacija aktivnih supstanci u preparatu ispoljava antiseptično, rubefacijentno, antipruriginozno i repelentno dejstvo, zatim isušuje tkivo i podstiče granulaciju rana.

Preparat je namenjen za lečenje raznih inflamatornih procesa na koži i pod kožom, kao što su: furunkuli, opekotine, ekcemi, erisipel, akne, akarijaza, zapaljenje tetiva i tetivnih ovojnica, zapaljenje zglobova, zapaljenje limfnih čvorova, kao i rana koje teško granuliraju.

Ihtiol (Ammonii sulfogyrodalas) tradicionalno poznat skoro 100 godina, prirodan je izvor organski vezanog sumpora (visok sadržaj ukupnog sumpora) koji poseduje antiinflamatorno, antibakterijsko, antimikotično, antiseboreično svojstvo.

Riblje uje (Jecoris oleum) prirodni emolijent, sadrži visok procenat mono- i poli-nezasićene esencijalne masne kiseline - omega 3, među kojima su najznačajnije DHA i EPA, koje smanjuju produkciju sebuma i ispoljava snažno antiinflamatorno dejstvo. Prirodni je izvor esencijalnih vitamina A i D3 neophodnih za ubrzani metabolizam, epitelizaciju i regeneraciju kože. Poboljšava status suve, hrapave kože i podstiče njenu hidrataciju.

Kamfor (Camphora) je najpoznatiji rubefacijent koji poboljšava cirkulaciju te se kao iritans upotrebljava za utrljavanje kod bolova i otoka (kod reumatskih bolova, mialgija, neuralgija). Izuzetan je za poboljšanje cirkulacije aknaste i seboreične kože.

Kantarionovo ulje (Hyperici oleum) je tradicionalno poznat antiseptik i adstringent koji se godinama u narodu koristi kod opekotina, posekotina i za zarastanje rana. Složenog je sastava, pored ostalog sadrži polifenole, flavonoide, katehinske tanine, antibiotske sastojke. Umiruje bolove, preporučuje se kod povreda mišića, nagnječenja tkiva, čireva i otoka. Emolijentno ulje stimuliše regeneraciju tkiva i ubrzava metabolizam kože.

Vitamin E acetat (Tocopherolis acetas) je najpoznatiji antioksidans koji štiti membrane ćelija od štetnog dejstva slobodnih radikala, povećava vlažnost površinskog sloja kože i njegov kapacitet za vezivanje vode.

Sadržaj

Ihtiol (Ammonii sulfogyrodalas), Riblje ulje (Jecoris oleum), Kamfor (Camphora), Kantarionovo ulje (Hyperici oleum), Vitamin E acetat (Tocopherolis acetas).

Uvoznik
Vega doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Ihtiol-kamfor mast 50g
Vaša ocena