Top Food Kus kus 250g

Kus kus, 250mg

Šifra
124107
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 250g
  • plastična kutija
Cena 149,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Kus kus poreklom dolazi iz Severne Afrike. Širom sveta je poznat i može se pripremati i sa mesom i sa povrćem. Sjajno ide uz sve vrste začina. Kus Kus se može jesti i kao toplo i kao hladno jelo. Idealan je kao prilog, na primer, preliven ekstra devičanskim maslinovim uljem ili maslacem.

Kus-kus se dobija mlevenjem i oblikovanjem semoline, vrste durum pšenice poreklom iz Afrike. Prvi put je u Evropi počela da se koristi u Francuskoj, u 17. veku. U Maroku, Alžiru i Tunisu kus kus je nacionalno jelo i obavezno se konzumira petkom uveče.

Pored toga što je ukusan i jednostavan za pripremu, kus-kus je bogat esencijalnim nutrijentima koji pomažu u održavanju dobrog zdravlja i jačaju imunitet. U sebi sadrži vitamine B kompleksa, minerale i proteine.

Preporučuje se osobama sa „lenjim“ crevima, onima koji imaju problema sa nadbubrežnom žlezdom i sa slabim imunim sistemom.

Poznat je kao moćan antioksidans, pomaže u održavanju vitalnosti i bogat je vlaknima koja nam daju osećaj sitosti.

Upotreba

Prelijte kus-kus vrelom vodom ili supom i ostavite oko pet minuta u poklopljenoj posudi da nabubri. Zatim lagano promešajte, da zrnca ne bi ostala slepljena. Začinite po želji i dodajte ukusan prilog ili samostalni obrok je spreman.

Ono što je veoma zanimljivo, kus-kus može se pripremiti i poslužiti i kao desert. U kombinaciji sa sušenim voćem, orašastim plodovima, šećerom, mlekom, medom i začinima poput cimeta ili vanile, predstavlja omiljenu dečiju poslasticu u mnogim zemljama.

Pustite mašti na volju i bez straha ga kombinujte na različite načine jer s ovom namirnicom ne možete da pogrešite!

Uvoznik
Rebirt doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kus kus 250g
Vaša ocena
Pogledajte i neke od ovih proizvoda