Galenika Tocopherol 30 tableta

Vitaminom E, 30 film tableta
Šifra
100291
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 30
  • tablete
  • blister u kutiji
  • odrasli
  • vitamin e
Cena 528rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Tokoferol ili vitamin E je najvažniji sastojak antioksidansnog sistema ljudskog organizma. Kao vitamin rastvorljiv u masti nagomilava se u ćelijskim opnama, česticama lipoproteina u krvotoku i u masnom tkivu. Izuzetno brzo se vezuje za slobodne radikale kiseonika, učestvuje u njihovom gašenju i sprečava nastanak novih slobodnih radikala čime štiti višestruko nezasićene masne kiseline od oksidacije i sprečava oksidaciono oštećenje ćelijskih membrana.

Povoljan efekat vitamin E u smislu poboljšanja prokrvljenosti i mišićne aktivnosti ispoljava i u stanjima zapaljenja, cirkulatornih poremećaja kao i u premenstrualnom sindromu. Ovaj efekat se objašnjava uticajem vitamina na sintezu prostaglandina.Takođe se vitaminu E pripisuje i zaštitna uloga u nastanku raka kod pušača s obzirom da je dokazano sprečavanje pretvaranja nitrita u nitrozamine (kancerogene materije). Svim ovim efektima vitamin E doprinosi zaštiti organizma od preranog starenja, održava funkcije nervnog i mišićnog sistema, pospešuje vitalnost i ukupnu aktivnost.

Napomena:
Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.
Upotreba
Deca i odrasli: 1 film tableta dnevno.

Upozorenje:

Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza. Tocopherol film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na vitamin E ili bilo koji sastojak proizvoda. Kod osoba koje krvare ili se planira hirurška intervencija ne preporučuje se primena vitamina E. Osobe na terapiji oralnim antikoagulantnim lekovima, vitaminom K, amjodaronom, ciklosporinom, kao i lekovima koji sprečavaju agregaciju trombocita, Tocopherol film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Tocopherol 30 tableta
Vaša ocena