Stassen Pure Cejlonski Zeleni čaj 100g

Čist cejlonski zeleni čaj, 100g

Šifra
122868
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 100g
  • rinfuz čaj
  • kesica
  • zeleni čaj
Cena 748,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Stassen čist cejlonski zeleni čaj poseduje vidljivo tamniju nijansu i ima jednostavan ukus, za razliku od tradicionalnih japanskih i kineskih čajeva, koje karakteriše slabija boja i više orašast ukus. Bogat je flavonidima koji doprinose oslobadjanju slobodnih radikala iz organizma. Ovaj čaj se smatra eliksirom za one koji vode računa o svom zdravlju, teže ka mlađem i blistavijem izgledu kože ili žele da smanje telesnu težinu.

  • Jedinstvenog porekla
  • Ručno bran i svež

Zeleni čaj u kombinaciji s prirodnim kvercetinom ubija stanice raka!

Katehini zelenog čaja kao što je EGCG (polifenoli) su provereni sastojci koji poboljšavaju metabolizam i osiguravaju uspešno regulisanje težine, no oni osim ovih dobrobiti imaju i dugačku istoriju kao moćno oružje u borbi protiv različitih vrsta raka.
Sastojci zelenog čaja su iznimno jaki antioksidansi koji mogu stvoriti apoptozu ili staničnu smrt – mehanizam koji nedostaje kancerogenim stanicama zbog čega kancerogeno tkivo nekontrolirano raste.
Znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers su nedavno objavili rezultate studije u žurnalu Food and Function u kojoj se objašnjava sinergija između pijenja zelenog čaja i poboljšanja zdravlja
zahvaljujući polifenolima i flavonidima u zelenom čaju, a najviše zahvaljujući kvercetinima, ako su dovoljno zastupljeni u našoj prehrani.
Kvercetin pomaže u povećavanju prihvaćanja polifenola iz zelenog čaja i njihovoj integraciji u kancerogenim stanicama gde smanjuje kancerogenu metilaciju – staničnu diobu – i tako deluje kao ubica raka. Ovako pojačan zeleni čaj postaje snažan borac protiv kancerogenih oboljenja.

Kvercetin četverostruko pojačava antioksidantno delovanje zelenog čaja i njegov učinak protiv razvoja stanica raka.

Miševima koji su imali probleme s nedostatkom imuniteta i karcinomima naučnici su davali zeleni čaj u kojem se nalazi 0,4% kvercetina, dok je druga grupa s istim problemima dobivala običan zeleni čaj, obe grupe su pripravke od zelenog čaja dobivale dve nedelje, na kraju, naučnici su zaključili da je grupa koja je dobijala zeleni čaj pomešan s kvercetinom dramatično smanjila kancerogene stanice u bubrezima i plućima dok je grupa s običnim zelenim čajem imala za četvrtinu manje efekte lečenja. Dodatno je otkriveno da je kvercetin smanjio metilaciju kancerogenih stanica koju su poticali antioksidansi polifenola zelenog čaja, koji inače limitiraju anti-kancerogene učinke ovog prirodnog pića.

Naučnici su na kraju studije zaključili sledeće:

„Da bi se maksimalno pojačao anti-kancerogeni efekt zelenog čaja ili ekstrakta zelenog čaja potrebno ga je mešati s kvercetinom.“

Oni su primetili da katehini zelenog čaja pokazuju puno jača svojstva antioksidansa od vitamina C ili E, i preporučili su pijenje zelenog čaja u svrhu smanjenja rizika od mnogih malignih oboljenja uključujući i:

  • Rak kože

  • Rak dojki

  • Rak pluća

  • Rak debelog creva

  • Rak jednjaka

  • Rak bešike

Naučnici smatraju da je tri do pet šoljica svežeg zelenog čaja na dnevnoj bazi kombinovane s kverecetinom iz voća, povrća ili iz suplemenata, na takav način se prirodno povećavaju svojstva našeg tela da se brani od dobivanja kancerogenih oboljenja.

 

Stassen zeleni čaj i sve njegove koristi u fitnessu i bodybuilding-u:

Zeleni čaj sadrži sledeće:

Tanin

Grupa jednostavnih i kompleksnih fenola, polifenola i flavonida. Budući da ih proizvode biljke, svi su tanini relativno otporni na probavu i fermentaciju. Tanini se ponašaju kao kontraktivni, skupljaju tkiva i kontrahuju strukturne proteine kože i sluzokože. Vežu se na životinjske i biljne belančevine, deluju anestetično i redukcijski pa su zbog te osobine i vrlo moćni antioksidansi. Šolja zelenog čaja posle obroka može pomoći u probavi. Iz tog se razloga zeleni čaj u Aziji koristi već hiljadama godina.

Katehini

Katehini su kategorija polifenola. U zelenom čaju, katehini su prisutni u značajnoj količini, tačnije, epikatehin (EC), epigalokatehin (EGC), epikatehin galat (ECG) i epigalokatehin galat (EGCG). EGCG čini 10-50% ukupnog sadržaja katehina i poznat je kao jedan od najmoćnijih katehina, s antioksidativnom aktivnošću snažnijom 25-100 puta od vitamina C i E. Šolja zelenog čaja osigurava 10-40 mg polifenola, a antioksidativni sadržaj mu je nekoliko puta jači od brokplija, spanaća, šargarepe i jagoda. Antioksidansi nakon treninga upravo su ono što vam treba kako biste se rešili svih slobodnih radikala u telu i tako popravili štetu.

Flavonoidi

Flavonoidi su biljni pigmenti, svetlo obojeni hemijski konstituenti u većini svežeg voća i povrća. Štite i pripomažu prilikom infekcije. Prilikom fizičkog udarca, u slučaju njihovog nedostatka, vrlo lako možete zadobiti modricu.

Teanin

Aminokiselina koja ima umirujuće dejstvo na mozak. Može se pronaći u listu čaja. Teanin je poprilično različit od polifenola i katehinovih antioksidanasa, ali je još jedan dodatni razlog zašto konzumirati zeleni čaj. Deluje umirujuće, a da pritom ne kompromituje visinu motivacije i mentalne aktivnosti.

 

Bodybuilding i upotreba u fitnessu

Pre treninga:

Zeleni čaj je sjajna zamena za ECA-u (efedrin-kofein-aspirin). Neki smatraju da ništa nije bolje od toga, ali veliki broj ljudi ne voli ECA-u zbog osećaja koji izaziva nakon konzumacije - postanemo razdražljivi i lako se razljutimo iz nekog razloga. Zeleni čaj je sjajan jer sadrži malu dozu kofeina, a teanin vas stvarno mentalno opusti, a ujedno snažno
stimuliše na fizičku aktivnost.

Definicija:

Istraživanja sugerišu da suplementacija zelenim čajem može povećati rad metabolizma za 3%. Za to će
vam biti potrebne tri šoljice dnevno. Ako ste na dijeti od 2000 kalorija dnevno, zelenim čajem ćete vrlo lako spaliti 60 dodatnih kalorija. Jeste li se ikada zapitali zašto je tako malo Azijaca debelo? Ne bave se svi kung fu-om. Piju zeleni čaj!

 

Stassen je prvi međunarodno priznati proizvođač sertifikovanog organskog čaja na svetu sa godišnjom proizvodnjom od preko 200 tona. U Šri Lanci je pionir komercijalno održive proizvodnje zelenog čaja, a takođe i organske proizvodnje zelenog i crnog čaja. Sa svojih sopstvenih plantaža čaja Stassen izvozi čajeve u preko čak 80 zemalja širom sveta na pet kontinenata.

Konstantna težnja kompanije Stassen za savršenim kvalitetom objašnjava uspeh postignut na svetskim sajmovima - Stassen čajevi su stalni pobednici dugi niz godina, poznati po vrhunskom kvalitetu. Plantaže Stassena se ubrajaju u najbolje plantaže u Aziji: Stassen čaj je 100% čist cejlonski čaj jedinstvenog porekla. Proizvodnja se odvija u strogo kontrolisanim uslovima pod nadzorom vrhunskih stručnjaka. Proces proizvodnje je kontrolisan od sadnice čaja do finalnog proizvoda.

Cilj naše misije je da ljubiteljima čaja pružimo mogućnost da uživaju u neponovljivom, vrhunskom čaju sa Šri Lanke – najboljem cejlonskom čaju.

Uvoznik
Stassen doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Pure Cejlonski Zeleni čaj 100g
Vaša ocena
Pogledajte i neke od ovih proizvoda
Premium Indijski čaj 40g
Cimbal Premium Indijski čaj 40g

Fermentisani crni čaj, 40g

Cena 140,00rsd Redovna cena 200,00rsd
(Ušteda: 60,00 rsd)
-30%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Senča zeleni čaj 50g
Cimbal Senča zeleni čaj 50g

Nefermentisani zeleni čaj, 50g

Cena 109,00rsd Redovna cena 150,00rsd
(Ušteda: 41,00 rsd)
-27%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Biljni čaj Cool Nana 30gr
Cimbal Biljni čaj Cool Nana 30gr

Biljni čaj od lista pitome nane, 30g

Cena 105,00rsd Redovna cena 150,00rsd
(Ušteda: 45,00 rsd)
-30%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Čaj Green relax smokva kamilica 33g
Cimbal Čaj Green relax smokva kamilica 33g Čaj Green relax smokva kamilica 33g
Cena 140,00rsd Redovna cena 200,00rsd
(Ušteda: 60,00 rsd)
-30%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)