Pure Pure 4K Blend protein čokolada lešnik 1kg

Mešavina 4 vrste proteina, ukus čokolada i lešnik, 1kg

Šifra
125482
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 1kg
  • prah
  • kesa zip
  • visok udeo proteina
  • za sportiste
  • protein surutke
Cena 2.590,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Proteini mleka predstavljaju jednu od najvažnijih komponenti mleka, i sa nutritivnog, i sa tehnološkog aspekta. Proteini mleka različitog porekla imaju različite fizičko-­hemijske, funkcionalne i tehnološke karakteristike, koje imaju široku primenu u prehrambenoj industriji, a i sadržaj proteina u mleku različitog porekla može da varira.

Koncentrovani proteini mleka dobijaju se iz punomasnog, obranog i delimično obranog mleka, najčešće kravljeg, primenom fizičkih tehnika separacije da bi se uklonile neproteinske komponente.

Pod koncentratima proteina mleka podrazumevaju se proizvodi kod kojih je sadržaj proteina mleka između 40 i 90% (suve materije), dok izolate proteina mleka karakteriše sadržaj proteina koji je veći od 90%. Koncentrati i izolati proteina mleka su kompletni, biološki visoko vredni proteini mleka koji u istom odnosu sadrže i kazeine i proteine surutke i mleko iz kojeg su dobijeni. Ovi proteini su u svom prirodnom stanju, tako da se kazeini nalaze u formi koja je slična inicijalnoj kazeinskoj micelamoj strukturi u mleku, dok su proteini surutke uglavnom nedenaturisani, ukoliko je temperatumi tretman u toku procesa proizvodnje držan na minimumu. MPC i MPI u odnosu na obrano mleko u prahu i punomasno mleko u prahu karakteriše značajno veća količina proteina i niži sadržaj laktoze, te predstavljaju koncentrisane izvore proteina za poboljšanje nutritivnih vrednosti krajnjih proizvoda. Proizvodnja proteina mleka podrazumeva primenu procesa fizičke separacije i ,,prosto" koncentrisanje proteina mleka bez značajnog uticaja na promenu hemijskih osobina komponenti mleka, te se zato smatra da su koncentrovani proteini mleka jednako nutritivno vredni kao i mleko iz kojeg su dobijeni i da je svarljivost proteina jednaka kao i svarljivost proteina početne sirovine.

Proteini kravljeg mleka su proteini potpune biološke vrednosti. Pod njima podrazumevamo da protein sadrži sve esencijalne aminokiseline koje mogu biti korišćene za sintezu proteina. Za razliku od proteina goveđeg mesa, proteina soje i proteina pšenice, ta vrednost za proteine mleka veća.

Kao što smo pomenuli, proteine kravljeg mleka čine dve velike grupe proteina – kazeini i proteini surutke. Kazeini čine oko 80% ukupnih proteina kravljeg mleka, dok proteini surutke predstavljaju ostatak, oko 20%. U kravljem mleku ima kazeina od 2,8 do 3,4%. On nastaje iz aminokiselina u mlečnoj žlezdi, što je jedini izvor kazeina u prirodi. Sastoji se od 18 aminokiselina, od kojih je skoro polovina esencijalnih. Najzastupljenija aminokiselina u njemu je neesencijalna, glutaminska kiselina. Osim aminokiselina, kazein sadrži i fosfornu kiselinu, kalcijum-galaktozu i galaktozamin.

Kazein je složena belančevina iz grupe fosfopeptida. On nije jedinstven protein, već se sastoji od više vrsta fosfoproteida koji se međusobno razlikuju po hemijskom sastavu, molekulskoj masi i fizičkim osobinama. Ove frakcije kazeina obeležene su slovima grčkog alfabeta – najviše ima alfa-kazeina, potom beta-kazeina, a najmanje su zastupljene gama-frakcije. Iz alfa-kazeina su izdvojene i druge frakcije. Molekuli kazeina su međusobno povezani kalcijumom i stvaraju agregate ili micele različitih veličina. To su jedinjenja koja utiču na kiselost mleka. Ona nose veliki broj naelektrisanih i polarnih grupa, i zato privlače velike količine vode. Zahvaljujući tome, kazein se u mleku se nalazi u stabilnoj suspenziji.

Surutka predstavlja sporedni produkt proizvodnje sireva i, osim proteina u sirovoj formi, sadrži mast, laktozu i ostale materije. Sirova surutka se prerađuje kako bi se dobili proteinski bogati koncentrati i proteinski izolati. Sastavne delove proteina surutke čine veće količine globularnih proteina beta- i alfa-laktoglobulina - koji čine oko 70 - 80% ukupnih proteina surutke. Ostali proteini se nalaze u manjoj količini, i čine ih imunoglobulini IgG, IgA i IgM, glikomakropeptidi, serum albumini, laktoferin, laktoperoksidaze i lizozimi. Proteini surutke sadrže i biopeptide - manje peptidne jedinice izvedene od različitih proteina.

Osim visokog sadržaja proteina, koncentrati i izolati proteina mleka sadrže značajne količine minerala, poput kalcijuma, magnezijuma i fosfora, pa se i nalaze u velikom broju prehrambenih proizvoda obogaćenih proteinima (uglavnom u obliku zamena za obrok), raznih napitaka i štanglica (Protein Bar). Koriste se i u dečijoj ishrani, medicinskoj ishrani (enteralna hrana), u proizvodima za regulisanje telesne mase, u ishrani za starije ljude, u praškastim dijetetskim proizvodima (dodacima ishrani i proizvodima namenjenim sportistima).

Doziranje proteina surutke kao dodatka ishrani je varijabilno. Kod sportista ona često ide u opsegu od 10 do 25 g/dan, a pri intenzivnijim fizičkim opterećenjima i više.

L-glutamin je poluesencijalna ili potencijalno esencijalna proteinska aminokiselina koja je prisutna u svim bićima. U normalnim uslovima, telo može da sintetiše dovoljne količine L-glutamina za zadovoljavanje fizioloških potreba organizma. Smatra se da je L-glutamin jedna od najvažnijih aminokiselina u trenucima kada je telo izloženo metaboličkim stresnim situacijama: trauma, kancer, sepsa i opekotine. Pri tim uslovima, L-glutamin postaje esencijalna aminokiselina, i zato je veoma bitno da se obezbedi svakodnevni adekvatni unos ove aminokiseline kako bi se zadovoljili fiziološki zahtevi nastali u ovakvim situacijama.

L-glutamin je najrasprostranjenija aminokiselina u ljudskom telu i pretežno se sintetiše i skladišti u skeletnim mišićima. Ona učestvuje u brojnim reakcijama u telu, kao što su regulacija acido-bazne ravnoteže, učestvovanje u formiranju purinskih i pirimidinskih nukleotida, aminošećera (glukozamina), L-glutamata i drugih aminokiselina, nikotinamida, adenin-dinukleotida i glutationa. Takođe učestvuje u sintezi proteina, produkciji energije, kao i u neophodnoj produkciji D-glukoze i glikogena.

Brojna istraživanja su pokazala pozitivno dejstvo L-glutamina na sportske performanse, obnovu zaliha glikogena nakon napora, održavanje normalne neuroloske funkcije, rast i održavanje mišićne mase i ostalo.

Upotreba

Sadržaj 1 dozirne merice (35 g) pomešati sa 250 ml hladne vode. Kao dodatak ishrani, uzimati 1 porciju dnevno: u danima treninga konzumirati 1 porciju 30 minuta nakon treninga. Danima kada se ne trenira, uzeti 1 porciju ujutru nakon buđenja.

Sadržaj
Prosečne nutritivne vrednosti na 100g:
Energetska vrednost 377 kcal / 1596 kJ
Masti 3,6 g
          od kojih zasićene 2,7 g
Ugljeni hidrati 22 g
          od kojih šećeri 17 g
Proteini 64,0 g
So 0,1 g
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Pure 4K Blend protein čokolada lešnik 1kg
Vaša ocena
Pogledajte i neke od ovih proizvoda
Whey Pro protein borovnica čizkejk 1kg
Nutriversum Whey Pro protein borovnica čizkejk 1kg

Protein surutke, ukus borovnica i čizkejk, 1kg

Cena 2.995,00rsd Redovna cena 3.390,00rsd
(Ušteda: 395,00 rsd)
-12%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Boks bandažeri crveni 2x4m
Olympia Nation Boks bandažeri crveni 2x4m

Bandažeri za boks, crveni, 2x4m

Cena 425,00rsd Redovna cena 750,00rsd
(Ušteda: 325,00 rsd)
-43%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Šejker crni 600ml
BioTechUSA Šejker crni 600ml Šejker 600ml, crni
Cena 300,00rsd Redovna cena 392,00rsd
(Ušteda: 92,00 rsd)
-23%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Critical Plant protein veganski protein čokolada 450g
Applied Nutrition Critical Plant protein veganski protein čokolada 450g Veganski protein sa ukusm čokolade, 450g
Cena 1.999,00rsd Redovna cena 2.190,00rsd
(Ušteda: 191,00 rsd)
-9%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Iso Pro protein tiramisu 1kg
Nutriversum Iso Pro protein tiramisu 1kg

Izolat proteina surutke, ukus tiramisu, 1kg

Cena 3.149,00rsd Redovna cena 3.590,00rsd
(Ušteda: 441,00 rsd)
-12%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Elastični kaiš crveno-crni veličina L Elastični kaiš crveno-crni veličina L
Olympia Nation Elastični kaiš crveno-crni veličina L

Neoprenski elastični kaiš za čučnjeve i vežbe za leđa, crveno-crni, veličina L

Cena 825,00rsd Redovna cena 1.250,00rsd
(Ušteda: 425,00 rsd)
-34%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Diet Whey protein surutke jagoda 1kg
Applied Nutrition Diet Whey protein surutke jagoda 1kg

Mešavina više vrsta proteina surutke sa L-carnitinom, ukus jagoda, 1kg

Cena 3.950,00rsd Redovna cena 4.399,00rsd
(Ušteda: 449,00 rsd)
-10%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
IsoWhey Zero tiramisu 2,27kg
BioTechUSA IsoWhey Zero tiramisu 2,27kg Izolat proteina surutke, ukus tiramisu, 2,27kg
Cena 9.999,00rsd Redovna cena 11.300,00rsd
(Ušteda: 1.301,00 rsd)
-12%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
Steznici za zglobove elastični crveno-crni
Olympia Nation Steznici za zglobove elastični crveno-crni

Elastični steznici za zglobove, crveno-crni, par

Cena 335,00rsd Redovna cena 525,00rsd
(Ušteda: 190,00 rsd)
-36%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)