OstroVit Supreme Pure Vitamin C 1000mg 1kg

Vitamin C 1000mg, 1kg

Šifra
125452
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 1kg
  • prah
  • plastična kutija
  • za imunitet
  • vitamin c
Cena 1.600,00rsd Redovna cena 1.890,00rsd
(Ušteda: 290,00 rsd)
-15%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Vitamin C je vitaminski dodatak ishrani koji ljudi najčešće koriste. To je hidrosolubilan vitamin - ima moć lakog rastvaranja u vodi. Većina životinja sama sintetiše sopstveni vitamin C, ali čovek mora da ga unosi hranom i dodacima ishrani. U prirodi najviše se nalazi u šipku i zelenom lišću (120 puta više nego u pomorandži), pa tek onda u agrumima i ostalom povrću i voću. Brzo ga izlučujemo putem mokraće i veoma je osetljiv na spoljne uticaje. Njegovo najpoznatije dejstvo je učešće u stvaranju kolagena, koji je neophodan za razvoj i obnovu tkiva, zuba, desni, kostiju i krvnih sudova. Manjak vitamina C izaziva pojacu modrica, skorbut, promene na mišićima. Vitamin C spada u antioksidanse, zato našem organizmu služi za detoksikaciju i neutralisanje štetnih slobodnih radikala.

Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa, kalcijuma, vitamina A, D, B kompleksa, nezasićenih masnih kiselina, regeneriše vitamin E. Bioflavonoidi i svi ostali vitamini i minerali pomažu njegovu apsorpciju, a negativan uticaj na količinu vitamina C u našem organizmu imaju stres, visoka temperatura, antibiotici, duvan (jedna cigareta uništi do 100 mg) i alkohol.
Pored ovoga, vitamin C je sastavni deo mnogih terapija i kod procedura mršavljenja, odvikavanja od alkohola (sa B kompleksom) i droga i pušenja.

Vitamin C doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju krvnih sudova, normalno funkcionisanje kostiju, zubnih desni, zuba uopšte, hrskavice, kože, održavanju normalnog energetskog metabolizma, za normalno funkcionisanje nervnog sistema, normalnu psihološku funkciju, normalnu funkciju imunog sistema, štiti ćelije od oksidativnog stresa, smanje umor i iscrpljenost, regeneriše redukovani oblik vitamina E, održava normalnu funkciju imunog sistema u toku i nakon intenzivne fizičke aktivnosti. Vitamin C povećava apsorpciju gvožđa. Ova zdravstvena izjava sme da se koristi samo za proizvode koji predstavljaju izvor najmanje one količine vitamina C koja je potrebna za navedeno.

Upotreba

Rastvoriti 1 mericu suplementa u 100-150 ml  isključivo hladne vode ili soka. Dnevno konzumirati jednu porciju, najbolje uz obrok.

Sadržaj
Aktivna komponenta:
Vitamin C 1000 mg
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Supreme Pure Vitamin C 1000mg 1kg
Vaša ocena