OstroVit Quercetin Vege 75mg 90 kapsula

Kvercetin 100mg, 90 kapsula

Šifra
125462
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 90
  • kapsule
  • plastična bočica
  • oralno
  • odrasli
  • quercetin
Cena 1.895,00rsd Redovna cena 2.095,00rsd
(Ušteda: 200,00 rsd)
-10%
Popust važi do 30.04.2024. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Flavonoidi ili bioflavonoidi pripadaju velikoj grupi polifenola, biljnih jedinjenja koja se sintetišu u biljkama i imaju specifičnu hemijsku strukturu. Pni predstavljaju široko rasprostranjene sekundarne metabolite biljaka, a imaju mnogobrojne povoljne efekte na zdravlje ljudi. Dele se na antocijanidine, flavanole, flavonole, flavanone, flavone i izoflavone. Antocijanidini nalaze se u plavom, crvenom i purpurnom bobičastom voću, tamnom grožđu i crvenom vinu. Flavanoli pretežno se dobijaju iz zelenog i belog čaja, jabuka i čokolade. Flavanoni se nalaze u citrusnom voću i sokovima, dok se flavonoli, u koje spada kvercetin, najviše nalaze u luku, jabukama, bobičastom voću, lisnatom zelenom povrću (pogotovo kelju i brokoliju) i čajevima. Flavoni se dobijaju iz peršuna, majčine dušice, celera i ljutih papričica, a izoflavoni pretežno iz mahunarki, najviše iz soje.

Do sada nam je poznato preko 4000 prirodnih flavonoida koji su potentni antioksidansi. Najpoznatiji su rutin, narginin, hesperidin, diosmin, kvercetin, diazden, genistin, galangin i pinocembrin.


Osnovna farmakološka aktivnost flavonoida jeste smanjivanje permeabilnosti i krtosti, kao i povećanje elastičnosti i osnovnog tonusa zida kapilara. U metabolizmu međusobno reaguju na arahidonske kiseline, što za rezultat ima antiinflamatorno delovanje. Mnogobrojni su primeri antimikrobne, citostatske, antioksidativne aktivnosti i aktivnosti vezivanja slobodnih radikala flavonoidnim jedinjenjima iz biljnih ekstrakata.

Bioflavonoidi reaguju sa slobodnim radikalima tako što formiraju stabilan radikal koji reaguje sa drugim flavonoid radikalom stvarajući dva neradikala. Tako sprečavaju lipidnu peroksidaciju, aterosklerozu, smanjuju verovatnoću nastanka šloga i imaju kardioprotektivne efekte, koji kao posledicu imaju smanjenje oboljevanja i smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti.

Soja sadrži genistein i diadzein i snižava ukupni holesterol, LDL-holesterol i krvni pritisak, redukuje koronarne i opšte tromboze.

Rezveratrol je prirodno polifenolno jedinjenje. Nalazi se u semenkama, lišću, korenu i omotaču ploda vinove loze. On je fitonutrijent, sekundarni metabolit biljke i nastaje kao njen odgovor na gljivičnu infekciju ili mehaničko oštećenje. U tradicionalnoj kineskoj i japanskoj medicini vinova loza koristila se u pripremi tonika za poboljšanje cirkulacije. Crveno vino u sebi sadrži i kvercetin koji redukuje oksidaciju LDL holesterola i smanjuje agregaciju trombocita.

U citrusima se nalaze rutin, diosmin, hesperidin i naringin.

U propolisu se mogu naći galangin i pinocembrin, flavonoli iz grupe flavonoida.

Kvercetin je hidrosolubilan flavonoid koji pokazuje jaku antioksidantnu i antiinflamatornu aktivnost, naročito na nivou zaštite ćelijske strukture i krvnih sudova od razarajućeg dejstva slobodnih radikala. U obliku biljnog pigmenta kvercetin se nalazi u mnogim biljnim vrstama, kao i u namirnicama (crveno vino, crni luk, zeleni čaj, jabuke, ginko biloba, brokoli). Kao dijetetski suplement, on se unosi oralno radi prevencije kancera (grla, jajnika, pankreasa), tretmana srca i krvnih sudova, redukcije krvnog pritiska, smanjenja agregacije trombocita i nivoa LDL holesterola. Njegova antiinflamatorna aktivnost može pomoći u smanjenju upale prostate. On je jedan od najčešćih bioflavonoida koji se unosi svakodnevnom ishranom u prosečnoj količini od 25 - 50 mg.
Postoje tvrdnje da se kvercetin ponaša i kao antihistaminik - da povećava nivoe norepinefrina, što ublažava alergijske reakcije i astmatične napade. Kao suplement je veoma popularan kod sportista jer povećava energiju i termogenezu.

Pozitivna dejstva kvercetina:

  • Moćan antioksidant
  • Jača imuni sistem
  • Antiinflamatorna aktivnost
  • Štiti srce, jača kapilare i krvne sudove, redukuje oksidaciju LDL holesterola
  • Ublažava simptome alergija i održava zdrave nivoe histamina kod alergijskih reakcija
  • Smanjuje krvni pritisak
  • Pomaže kod prostatitisa i održava prostatu zdravom
  • Može da služi za prevenciju katarakte u svojstvu antioksidansa
  • Pospešuje oksidaciju masti i povećava termogenezu i energiju
  • Pomaže respiratorni sistem kod bolesti bronhitisa, astme i drugih
Upotreba

1 kapsula dnevno.

Sadržaj
Sastav u 1 kapsuli:
Kvercetin 75 mg
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Quercetin Vege 75mg 90 kapsula
Vaša ocena