OstroVit Glutathione 200mg 90 kapsula

Glutation 200mg, 90 kapsula

Šifra
123768
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
 • 90
 • kapsule
 • plastična bočica
 • oralno
 • odrasli
 • za imunitet
 • l-glutation
Cena 1.750rsd Redovna cena 2.890rsd
(Ušteda: 1.140 rsd)
-39%
Popust važi do 31.03.2023. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis

L-glutation predstavlja neesencijalna aminokiselinu, jako važnu za naše zdravlje. Većim delom se proizvodi u jetri i on je hidrosolubilni antioksidantski enzim koji ima učešće u velikom broju telesnih funkcija. Sinteza je jedna od njih i obnavljanje dezoksiribonukleinske kiseline tj. DNK, transport aminokiselina i izgradnja proteina i prostaglandina. Glutation unapređuje imuni sistem, učestvuje u metabolizmu toksina i karcinogena i asistira u sprečavanju oksidativnog oštećenja i degeneracije ćelija, a takođe i aktivira enzime za rad. Veoma je značajan kao antioksidant, ali takođe i za održavanje funkcije ostalih antioksidanata u organizmu. Zajedno sa katalazom i superoksid-dismutazom (SOD) predstavlja glavnu odbranu organizma protiv raznih napadača - virusa, bakterija, stresa, zagađenja...

Glutation je tripeptid. Sastoji se od tri aminokiseline - cisteina, glicina i glutaminske kiseline. Tokom starenja, pod uticajem stresa i bolesti, velikog fizičkog napora i bavljenja sportom, nivo glutationa u našem organizmu prirodno opada. Pojava dijabetesa, makularne degeneracije, plućnih ili gastrointestinalnih bolesti može ukazati na nedostatak glutationa. Zbog toga ga treba nadoknađivati dodacima ishrani, jer niska koncentracija glutationa u organizmu može da dovede do ozbiljnih poremećaja i povećanog rizika od javljanja bolesti, kao i ubrzanog starenja usled oslabljenog imunog sistema. Sportisti koji uzimaju suplemente da bi povećali nivo testosterona, radi izgradnje mišićne mase, povećanja energije i izdržljivosti, treba da uzimaju i glutation, jer je on taj koji održava ravnotežu i kontroliše hormone u organizmu. Takođe učestvuje u deponovanju i transportovanju aminokiselina kroz organizam, (izgradnji proteina), te bez njega nije moguće održati mišićnu masu.

Radi održanja optimalnog nivoa glutationa u organizmu, potrebno je prisustvo vitamina B-6 i alfa-lipoinske kiseline. Selen i vitamini C i E takođe mogu da utiču na količinu glutationa. Izričito je važno održavati visoke koncentracije glutationa u organizmu nakon četrdesete godine života, jer u tom periodu naglo počinju da se smanjuju njegove rezerve, što može negativno da utiče na zdravlje. Tokom istraživanja potvrđen je izarzito nizak nivo glutationa kod pacijenata obolelih od najtežih bolesti, kao što su sida, ateroskleroza ili kancer. Mala koncentracija glutationa se opaža naročito hroničnih oboljenja respiratornog trakta a i kod drugih oboljenja. Kod takvih slučajeva može da se preporuči suplementacija glutationom.

Neke od mnogobrojnih koristi od glutationa:

 • zaštita organizma od slobodnih radikala
 • održavanje hormonske ravnoteže
 • detoksikacija organizma
 • štiti ćelije oštećene štetnim sastojcima duvanskog dima
 • smanjuje rizik od pojave raznih tumora i bolesti jetre
 • jačanje imunog sistema
Upotreba
1 kapsula dnevno uz obrok. Preporučuje se uzimanje zajedno sa drugim antioksidantima, alfa-lipoinskom kiselinom, vitaminima C i E ili N-acetil cisteinom (NAC), takođe kao i sa koenzimom Q10.
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Glutathione 200mg 90 kapsula
Vaša ocena
Pogledajte i neke od ovih proizvoda
BCAA X-tra instant orange 800g
Activlab BCAA X-tra instant orange 800g

Kompleks aminokiseliina instant napitak 800g

Cena 3.595rsd Redovna cena 4.490rsd
(Ušteda: 895 rsd)
-20%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)