OstroVit Chlorella 500mg 90 tableta

Hlorela 500mg, 90 tableta

Šifra
125448
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 90
  • tablete
  • plastična bočica
  • oralno
  • za imunitet
Cena 795,00rsd Redovna cena 975,00rsd
(Ušteda: 180,00 rsd)
-18%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Hlorela je zelena mikroalga i predstavlja najbogatiji prirodni izvor hlorofila. Pored njega, organizmu obezbeđuje i beta-karotin, vitamin B-12, nukleinske kiseline (RNK i DNK), gvožđe, kao i biljne proteine.

Alge čine grupu jednoćelijskih biljaka koje rastu u čistoj vodi i nemaju pravi koren, stablo ili listove. Postoji preko 70000 vrsta, i veliki broj njih je jestiv. Poseduju velike količine nutrijenata i zato su izuzetno hranljive i korisne za zdravlje. Hlorela u sebi sadrži karakteristični CGF - faktor rasta hlorele. Idealni uslovi podrazumevaju dosta sunčeve svetlosti, čistu vodu i puno kiseonika, i u njima hlorela se umnožava neverovatnom brzinom, a njen reproduktivni ciklus traje manje od 24 sata.

Postoje hiljade i hiljade naučnih radova o hloreli koje su izvršile najpoznatije naučne ustanove u svetu. Kao i spirulina, i hlorela ima veoma visoku hranljivu vrednost i dosta poboljšava ljudsko zdravlje. Sadrži kompleks B vitamina, vitamine E i C i minerale, pogotovo magnezijum, gvožđe, kalijum i kalcijum. Zahvaljujući specifičnom faktoru rasta, izaziva i do četiri puta brže umnožavanje laktobacila - korisne crevne bakterije neophodne za funkcionisanje digestivnog sistema, te je zbog toga veoma korisna za digestivni sistem.

Neka pozitivna dejstva hlorele na organizam:

  • ubrzava metabolizam
  • usporava starenje (zahvaljujuću visokim koncentracijama RNK i DNK)
  • povećava broj imunoloških ćelija u abdominalnoj šupljini
  • vrši detoksikaciju organizma
  • poboljšava zdravlje srca i krvnih sudova
  • snižava visok krvni pritisak i nivo holesterola
  • ubrzava rast dece i razvoj imunog sistema

Pored navedenog, hlorela podstiče aktivnost T-ćelija i makrofaga tako što povećava nivo interferona i na taj način pojačava sposobnost imunog sistema da se bori protiv virusa, bakterija, hemikalija ili stranih proteina. Makrofagi su velike ćelije koje okružuju i vare strane materije koje se nađu u organizmu, kao što su ćelije kancera, stranih proteina i hemikalija. Međutim, njihov broj je ograničen, čime je ograničena i mogućnost uklanjanja štetnih supstanci iz organizma. Hlorela pomaže stvaranje interferona, čime utiče na proizvodnju makrofaga, najjače prirodne odbrane organizma.

Bogat sadržaj hlorofila i magnezijuma hlorele poboljšava stanje kardiovaskularnog sistema. Ćelije hlorofila su skoro pa identične hemoglobinu, međutim hlorofil u sebi sadrži magnezijum, a hemoglobin gvožđe. Hlorofil je koristan za lečenje arterijske hipertenzije. Pročišćava creva, jetru, bubrege i krvotok i efikasan je kod anemije, jer stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Transportuje kiseonik do mozga, te se zato može se smatrati hranom za mozak.

Hlorela u sebi sadrži i digestivne enzime, hlorofilazu i pepsin. Ukoliko se pre upotrebe alge ne zamrzavaju, enzimi mogu da obave mnoštvo digestivnih funkcija u organizmu. U suprotnom, oni se uništavaju.

Hlorela je bazna i pomaže pri održavanju ravnoteže pH vrednosti u organizmu. Normalna pH vrednost je od 7,2 do 7,4, ali zbog nekvalitetne i neredovne ishrane, prerađene hrane, a pogotovo bezalkoholnih pića, pH vrednost pada i do 2,7, što je nekoliko hiljada puta veća kiselost od normalne. Ovo je bitno, jer mnogi uzročnici bolesti nastaju u kiseloj sredini, dok u baznoj ne mogu da opstanu. Zato je neophodno održavati baznu sredinu u organizmu, tj. pH vrednost na normali.

Faktor rasta hlorele (CGF) je od velikog značaja ali njegov mehanizam delovanja nije dovoljno ispitan. Hlorela poseduje sposobnost kvantitativnog uvećavanja i do četiri puta u dvadeset sati, što ni jedna druga biljka na zemlji ne može, i utvrđeno je da taj njen mehanizam uzrokuje brže zarastanje oštećenih tkiva i brži rast kod dece. CGF ima osobine hormona, i iako ne utiče na rast odraslih, stimuliše obnavljanje oštećenih tkiva, čak i kod slučajeva kada su ta oštećenja bila imuna na uobičajene metode lečenja. Hlorela se zato može upotrebljavati za lokalno lečenje oštećenog tkiva.

Upotreba

2 tablete 2 puta dnevno.

Sadržaj
Aktivna komponenta:
Hlorela u prahu (Chlorella vulgaris Beijerinck) 1000 mg (1 doza - 2 tablete)
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Chlorella 500mg 90 tableta
Vaša ocena