OstroVit ALA 600mg alfa-lipoinska kiselina 90 tableta

Alfa-lipoinska kiselina 600mg, 90 tableta

Šifra
125454
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 90
  • tablete
  • plastična bočica
  • oralno
  • odrasli
  • alfa-lipoinska kiselina
Cena 1.999,00rsd Redovna cena 2.190,00rsd
(Ušteda: 191,00 rsd)
-9%
Popust važi do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Alfa-lipoinska kiselina predstavlja di-sulfidno jedinjenje koje je poznato kao bitan kofaktor u reakcijama proizvodnje energije u organizmu. Ona je takođe veoma snažan biološki antioksidans i široko je rasprostranjena u biljnim i životinjskim izvorima.

U mitohondrijama se odvija najveći broj metaboličkih reakcija u kojima učestvuje alfalipoinska kiselina. Ona ostvaruje svoju kofaktorsku ulogu kroz dva enzima – piruvat-dehidro-genaznog kompleksa i de-hidro-genaze alfa­keto kiselina koje učestvuju u metabolizmu masti, ugljenih hidrata i aminokiselina.

Ova kiselina je u Nemačkoj odobrena kao lek za tretiranje polineuropatije (alkoholne polineuropatije, dijabetičare i bolesti jetre). Ima biološku antioksidativnu aktivnost i povećava proizvodnju biološke energije.

Redovno uzimanje alfa-lipoinske kiseline smanjuje nivo glukoze u krvi, zato za dijabetičare i osobe koje uzimaju antidijabetike potreban je poseban oprez, kako bi se moguća hipoglikemija izbegla.

Zastupljeno je mišljenje da izomer R-alfa lipoinska kiselina je više efikasan u našem organizmu u odnosu na običnu alfa lipoinsku kiselinu.

Ne postoje podaci o prekomernom unosu alfa-lipoinske kiseline. Podaci iz PDR for nutritional supplements pokazuju da se doze do 600 mg dnevno alfa-lipoinske kiseline dobro podnose. Osobe koje boluju od dijabetične neuropatije mogu da koriste 300 mg alfa-lipoinske kiseline dnevno, podeljeno u nekoliko doza.

Upotreba

1 tableta dnevno, uz obrok.

Sadržaj
Sastav u 1 tableti:
R-alpha-lipoic acid (R-ALA) 100 mg
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:ALA 600mg alfa-lipoinska kiselina 90 tableta
Vaša ocena