Galenika Orosal 65 14g

Prašak za oralni rastvor za rehidraciju dece i odraslih, 14g
Šifra
100544
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 14g
  • kesice sa granulatom
  • deca i odrasli
Cena 138 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Orosal 65 služi za nadoknadu tečnosti i elektrolita u lakšim i srednje teškim dijarejalnim poremećajima, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama za vodom i elektrolitima kao što su teške opekotine, priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva i drugo.

Rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem.
Upotreba

Rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje). Povraćanje nije prepreka za primenu proizvoda Orosal 65 i obično prestaje tokom rehidracije.


Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete treba da uzima Orosal 65 u dozi od 50-100 ml/kg telesne mase tokom 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije daje se voda, a odojčetu i majčino mleko u količini od 50 ml/kg telesne mase. Ukoliko stanje normalne hidracije nije uspostavljeno, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu.

Priprema: sadržaj kesice rastvoriti u 500 ml prokuvane i na sobnoj temperatuti ohlađene vode. Pripremljen rastvor upotrebljiv je 24 časa.
Sadržaj

Glukoza, natrijum hlorid, natrijum hidrogenkarbinat, kalijum hlorid

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Orosal 65 14g
Vaša ocena