Orgona Soda bikarbona bez aluminijuma 400g

Soda bikarbona bez aluminijuma, 400g

Šifra
126721
Raspoloživost za isporuku: 1-2 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 400g
  • prah
  • kutija
  • soda bikarbona
Cena 495rsd Redovna cena 725rsd
(Ušteda: 230 rsd)
-32%
Popust važi do 30.11.2022. ili do isteka zaliha
(U cenu je uračunat PDV)
  • Kupi 2 x 475rsd i uštedi 4%
  • Kupi 12 x 420rsd i uštedi 15%
+
Dostava za: 1-2 radna dana
Opis

Orgona Soda bikarbona bez aluminijuma je potpuno prirodni proizvod za regulisanje kiselosti organizma. Pored toga ima najširu primenu u svakodnevnom životu: koristiti se kao pomoćna terapija kod nekih bolesti, u kozmetici, za pripremu hrane, za čišćenje u domaćinstvu. Soda bikarbona nije toksična i preporučuje se za korišćenje za osobe koje imaju alergijske reakcije na industrijske proizvode za čišćenje domaćinstva.

Manjak bikarbonata u organizmu je veoma često medicinsko stanje koje može uticati negativno na mnoge funkcije zdravog organizma i biti pokretač brojnih oboljenja jer doprinosi povećanju kiselih pH vrednosti organizma. Normalne biohemijske reakcije u organizmu su osetljive na pH vrednost jer utiče na efikasnost enzima kojima je potrebna ph ravnoteža za normalne reakcije. Naša ishrana je od suštinskog značaja za održavanje povoljne telesne pH vrednosti međutim veliki deo savremene ishrane dovodi do smanjenja pH vrednosti, odnosno prelazak u kiselu sredinu. Takva neravnoteža u pH vrednosti ometa ćelijske aktivnosti i ćelijske funkcije, posebno što više ph vrednost pada. Preterano kiseli pH dovodi do propadanja ćelija, a to na kraju dovodi do ozbiljnijih zdravstvenih smetnji i početka bolest, poput kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, osteoporoze i karcinoma. Obezbeđivanje optimalne ph vrednosti (alkalne vrednosti) u organizmu je jedan od preduslova za očuvanje i nesmetano odvijanje osnovnih funkcija organizma. U situaciji savremenog života kada se hranom koju unosimo kreiramo kiselu sredinu u oraganizmu, je važno pravom suplementacijom balansirati ph vrednost organa za varenje a time posredno i ostalih esencijalnih sistema organa.

Pored ostalog, natrijum - bikarbonat (soda bikarbona) je odgovoran za transport kiseonika u krvi, širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva i time pojačava ćelijsku aktivnost. Balansirana, odnosno više bazna PH vrednost urina sprečava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrđeno je da je jedan od uzroka mnogih oboljenja povećana mokraćna kiselina: dijabetesa, srčane bolesti, srčanih udara, gihta, bubrežnog kamenca.

Orgona soda bikarbona je prečišćena soda bikarbona bez aluminijuma, potpuno bezbedna za oralnu upotrebu koja pored sistematskog poboljšanja stanja u organizmu deluje trenutno na smanjenje kiseline u želucu i smanjenje tegoba kod gorušice i bolova u želucu usled povećane kiseline.

Orgona Soda bikarbona je pogodna i za oralnu higijenu, kao jednostavna prirodna pasta za zube. Ona temeljno cisti naslage na zubima, otklanja kamenac i izbeljuje zube. Ipak, ima abrazivno dejstvo i zato se ne preporučuje za svakodnevno pranje zuba. 

 
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Soda bikarbona bez aluminijuma 400g
Vaša ocena