Galenika Oligogal Se 30 kapsula

Kompleks sa selenom i vitaminima A, C i E, 30 kapsula
Šifra
100284
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 30
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • odrasli
  • selen
Cena 622 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Prirodni dijetetski proizvod Oligogal Se sadrži organski vezan selen na bazi biotehnološki obogaćenog pivskog kvasca u kombinaciji sa vitaminima: A, C i E. Selen je esencijalni oligoelement, neophodan za normalno funkcionisanje organizma. Zbog česte deficitarnosti u lancu ishrane, selen se u nedovoljnoj meri unosi u organizam. Nedostatak selena se može nadoknaditi svakodnevnim uzimanjem Oligogal Se kao prirodnog mineralno-vitaminskog dijetetskog proizvoda sa organski vezanim selenom.

Preporučuje se dnevno unošenje selena u kolicinama od 0,05 do 0,2 mg, u obliku dodatka svakodnevnoj ishrani. Biohemijska uloga selena i vitamina A, C i E kao sastavnih delova sistema za odbranu organizma od oksidacionih oštećenja, sastoji se u regulaciji bioloških oksido-redukcionih procesa. Na taj način se održava prirodna ravnoteža u organizmu i usporava starenje. 

U uslovima izloženosti stresu, toksičnim i ostalim štetnim agensima (delovanje teških metala, UV i jonizujuće zračenje, smog, pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola), selen i vitamini A, C i E imaju antioksidativno i protektivno dejstvo. Sam selen ispoljava zaštitni efekat u neposrednom dodiru sa štetnim agensima (npr. olovo, živa, kadmijum), unetim u organizam.

Dokazano je da nedostatak selena u hrani dovodi do niza oboljenja, prvenstveno kardiovaskularnog i lokomotornog sistema, uz smanjenje opšte otpornosti i fiziološke aktivnosti celog organizma. Primena organski vezanog selena daje pozitivne efekte i kod zapaljenskih procesa, respiratornih smetnji i oštećenja jetre i vida. Pozitivno utice na potenciju, plodnost i trudnoću. Smanjuje rizik od nastajanja kancera. Energetska vrednost Oligogal Se je praktično beznačajna (oko 1,00 kJ što odgovara približno 0,3kcal po kapsuli ).
Upotreba

Jedna kapsula dnevno.

Napomena:
Kapsule se mogu uzimati u dužem periodu. Nisu primećeni negativni efekti i nepodnošljivost.

Upozorenje:
Oligogal Se kapsule ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda.

Bolesnici koji boluju od šećerne bolesti Oligogal Se kapsule mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.

Sadržaj

Selen, vitamin C, vitamin A, vitamin E.

Proizvod ne sadrži gluten.

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Oligogal Se 30 kapsula
Vaša ocena