Pharmanova Oestrofact E 50 kapsula

Kompleks za žene u menopauzi, 50 kapsula
Šifra
100232
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 50
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • žene
Cena 1.367 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis
Oestrofact E je prirodni preparat čiji dvokomponentni sastav i odnos aktivnih principa obezbeđuju optimalan efekat kod problema prelaznog doba žene, pomažući u regulaciji  poremećene hormonske ravnoteže.

Efekti fitoestrogena:
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense, u Oestrofact-u E, jedinstven je izvor fitoestrogena, jer sadrži 4 aktivna izoflavona: biohanin A, formononetin, daidzein i genistein.

Fitoestrogeni Oestrofact-a E ispoljavaju i estrogenu i antiestrogenu aktivnost - kako će delovati na ćeliju zavisi od količine estrogena koje proizvodi sam organizam i koliko se estrogena već nalazi vezano za ćelijske receptore. Kada su nivoi estrogena u organizmu niski, ispoljava se estrogeni efekat fitoestrogena, njihovim vezivanjem za slobodne receptore. U suprotnom, kada su nivoi estrogena u organizmu visoki, fitoestrogeni se „bore” sa endogenim estrogenima za iste receptore i vezivanjem za njih ispoljavaju slabiji efekat od onog koji bi inače ostvarili endogeni estrogeni. Ovako se moduliše aktivnost endogenog estrogena u organizmu, što je osnova dejstva fitoestrogena. 

Biljni estrogeni Oestrofact-a E mogu ublažiti pojave nastale usled pada hormona u prelaznom dobu kao što su navale vrućine (valunzi), pojačano znojenje, nesanica, glavobolja, vrtoglavica, lupanje srca, nervoza, depresija, suvoća kože i sluzokože, bol u kostima i zglobovima, bezvoljnost, razdražaljivost.    

Antioksidantni efekti:
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense zbog visokog sadržaja polifenola ima značajan antioksidantni potencijal i efekat neutralizacije slobodnih radikala, što je od važnosti za očuvanje krvnih sudova i prevenciju pojave tumora.    

Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense može da smanji nivo lipoproteina male gustine (LDL), tj. „lošeg“ holesterola, i poveća nivo lipoproteina velike gustine (HDL), tj.“dobrog“ holesterola. Njihova ravnoteža u periodu opadanja endogenog estrogena biva bitno narušena, što ugrožava zdravlje srca i krvnih sudova, usled rizika nastajanja plakova. Male količine kumarina prisutne u ekstraktu smanjuju mogućnost formiranja ugrušaka i plakova.  
   
Standardizovani suvi ekstrakt Trifolium pratense pomaže očuvanje koštane mase, te na taj način učestvuje i u prevenciji osteoporoze. Korisno dejstvo fitoestrogena na koštano tkivo je posebno zapaženo u periodu premenopauze, pa se preporučuje preventivno uzimanje preparata ovoga tipa radi ostvarivanja dugoročnih efekata, što je veoma značajno i u stomatologiji (prevencija parodontopatije).
Upotreba
U premenopauzi: Jedna kapsula dnevno, od petog dana ciklusa.
U menopauzi i postmenopauzi: Dve kapsule dnevno.
Kapsule se uzimaju u toku jela.
Preparat se koristi u ciklusima od 25 dana, sa 5 dana pauze između dva uzimanja.
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Oestrofact E 50 kapsula
Vaša ocena