MV Pharm Vitamin D3 2000IU 30 kapsula

Vitamin D3 2000IU sa inulinom, 30 kapsula

Šifra
116593
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 30
  • kapsule
  • plastična bočica
  • vitamin d
Cena 874,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Uticaj DACOM D3 vitamina na:

  • Mišićno skeletni sistem:
    -reguliše metabolizam kosti, nivo fosfora i kalcijuma u krvi, remodeliranje kosti, reguliše sekreciju PTH.
    -povoljno utiče na povećanje misićne mase i snage, aerobnog kapaciteta te skraćuje vreme potrebno za oporavak mišića.
    -kod mijelopatilja, hipotonije i kod dece sa motornim zaostajanjem.
  • Imuni sistem i autoimune bolesti:
    Vitamin D3 pokazuje imunomodulatorno dejstvo i ima pozitive uticaje na imflamatorne bolesti:
    -reumatoidni artritis, multiplu sklerozu, dijabetes melitus tip 1, autoimune bolesti štitne žlezde (Gravesova bolest Hashimotov tireoiditis).
  • Respiratorni sistem:
    Deficit Vitamin D3 podržava stavaranje medijatora upale i smanjuje funkcionalni kapacitet pluća. Vitamin D3 se povezuje sa manjom incidencom akutnih virusnih infekcija respiratornog trakta kod odraslih.
  • Kardiovaskularni sistem:
    Vitamin D, svojim već spomenutim antiproliferativnim dejstvom, sprečava fibrozu i hipertrofiju miokarda te deluje antiaterosklerotski. Ima antihipertenzivno dejstvo, a smanjenjem incidencije dijabetesa i indirektno djeluje protektivno na kardiovaskularni sistem.
  • Nervni sistem:
    Niske koncetracije vitamina D3 su povezane sa depresijom.
    Alchajmerova bolest, Demencija, kognitivni pad i drugi oblici neurodegenerativnih poremećaja su povezani sa fiziološkim koncentracijama 25(OH)D u krvi.
  • Metabolički sindrom:
    Nedostatak vitamina D povezan je sa smanjenim oslobadjanjem insulina, insulinskom rezistencijom i dijabetesom tipa 2. Utiče na nivo lipida u krvi i na telesnu težinu.
  • Onkološke bolesti:
    Pozitivan delovanje vitamina D3 na diferencijaciju i inhibiciju proliferacije ćelija (kako malignih, tako i normalnih) uzrok je njegovog zaštitnog delovanja naspram malignih tumora.
    Većina studija potvrdila je povezanost nižih koncentracija 25(OH)D3 i veće incidencije karcinoma kolona.

Inulin je biljni polimer i svrstava se u prebiotike zbog svog pozitivnog učinka na crevnu mikrofloru. Inulin deluje na rast bifidobakterija. Blagotvorno delovanje bifidobakterija uključuje: inhibiciju rasta patogenih bakterija, stimulacija komponenata imunološkog sistema i pomoć u apsorpciji određenih jona i sinteza B vitamina. Inulin poboljšava bioiskoristivost i ravnotežu minerala. Smatra se da fermentacijom inulina dolazi do zakiseljavanja sadržaja kolona, što za posledicu ima rast koncentracije joniziranih minerala, posebno kalcijuma i magnezijuma. 

Napomena: Proizvod se mora koristiti pod medicinskim nadzorom. Ne preporučuje se osobama sa hiperkalcemijom i hiperparatireoidizmom. Prekomerna upotreba može izazvati neželjene efekte i potrebno je potražiti konsultaciju lekara. Proizvod nije pogodan kao jedini izvor hrane kod osoba kojima je namenjen!

Ograničenja: Proizvod ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak proizvoda. Proizvod nije namenjen trudnicama, doiljama i deci mlađoj od 6 godina!

Način čuvanja: Čuvati van domašaja dece. Čuvati u orginalnom pakovanju, zaštićeno od svetlosti i vlage na temperature od 25ºC.

Upotreba

Odrasli i deca iznad 6 godina jednom dnevno popiti jednu kapsulu ili prema savetu lekara.

Uvoznik
Sopharma doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Vitamin D3 2000IU 30 kapsula
Vaša ocena