Šaljić Melemi MEL-OP G 35g

Prirodni melem za opekotine 35g
Šifra
100539
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 35g
  • losion
  • plastična boca
Cena 659rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis

Melop – G predstavlja dispergovan ekstrat lekovitog bilja iz poslednje berbe u polučvrstoj masnoj podlozi od pčelinjeg voska i maslinovog ulja.

Dejstvo
Ovaj melem je namenjen za zaceljivanje rana na koži lica i tela, nastalih dejstvom raznih agenasa (vatre, hemikalije, fizička dejstva i dr). Primenjuje se kod opekotina drugog i trećeg stepena tj. kod povreda gde je koža pokrivena plikovima ili je uništena i kod rana različitog porekla.
Upotreba
Lice koje ukazuje pomoć mora prethodno da izvrši dobro pranje ruku.Ovo se postiže pranjem u toploj vodi uz upotrebu sapuna i četkice.
Po izvršenom pranju, vodu sa ruku pokupiti sterilnom gazom i izvršiti dezinfekciju, upotrebom razblaženog alkohola (70% etanol). 
Prostor oko rane u širini od oko 5 cm očistiti gazom natopljenom razblaženim alkoholom. Ranu isprati 3% rastvorom hidrogena, a kod težih slučajeva (gde je skinuta koža) i sterilnim fiziološkim rastvorom. Ukoliko na opečenoj koži ima plikova, treba ih sterilnom iglom probušiti i iz njih nežnim pritiskom istisnuti likvor (tečnost) i ponovo izbrisati razblaženim alkoholom.
Na četvorostruku sterilnu gazu, nešto veću od veličine rane sterilnom špatlom (nožem) naneti sloj melema debljine oko 1/2 mm. Ovako pripremljenu gazu staviti na ranu tako, da je sloj melema svom širinom u direktnom dodiru sa njom. Da bi gaza ostala u prisnom kontaktu sa ranom, treba je bez zatezanja previti zavojem ili pričvrstiti flasterom, dakle onako kako je komfornije. 
Po stavljanju melema na ranu, bol počinje da se gubi, da bi za relativno kratko vreme sasvim nestao. Posle svakih 24 časa ceo postupak ponoviti sa novom sterilnom gazom.
Zarastanjem rana se sužava i premaz melema ograničavati samo na nezarasli deo rane. Zarasli deo više ne mazati melemom. 
Kad rana zaraste, tj. kada se uhvati pokožica, dalja terapija se nastavlja melemom MelOp E. To možete uraditi na sledeći način: tamponom vate ili tuferom od gaze, zarasli deo opekotine premazati tako da mlada koža bude stalno pod dejstvom melema. To činiti dok potpuno ne nestane crvenilo. Sa primenom melema MelOp E treba nastaviti sve dok se koža ne normalizuje.
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:MEL-OP G 35g
Vaša ocena