Medis Health Care Big Fer Plus 30 kapsula

Preparat sa vitaminima i mineralima, 30 kapsula

Šifra
123594
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
  • EU
  • 30
  • kapsule
  • kutija
Cena 660,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Dodatak ishrani sa mineralima i vitaminima.

Gvožđe

Ukoliko imate konstantan osećaj umora, a odmarate u dovoljnoj meri, bledi ste i lošijeg raspoloženja, to može biti jedan od  mogućih simptoma nedostatka gvožđa u organizmu.

Gvožđe je najvažniji mikroelement, koji je uključen u mnoge metaboličke procese. Neophodno je da ga u organizam unosimo ishranom, suplementima i/ili lekovima u zavisnosti od nedostataka. Nedostatak gvožđa se može javiti i kod zdravih i kod bolesnih. Često dolazi do nedostatka gvožđa kod dece u periodu rasta i razvoja, trudnica i porodilja, sportista i starijih osoba. Kod različitih bolesti javlja se nedostatak gvožđa usled povećanih gubitaka i potrošnje.

Kako se i ishranom, a i suplementima i lekovima samo mali deo 10-20% od unetog gvožđa resorbuje  neophodno je dovoljno dugo i u odgovarajućim dozama unositi gvožđe.

Sadržaj 12mg gvožđa u jednoj kapsuli BIG FER Plus odgovara dnevnoj dozi.

Cink

Cink se u organizmu nalazi u malim količinama, oko 2 ili 3 gr. Ali baš zbog toga i mali deficit organizam oseti. Cink učestvuje u mnogim procesima u organizmu.  Da navedemo neke bitne uloge cinka kako bi shvatili koliko nam je bitan:

  • podstiče mentalni I fizički rast i razvoj.
  • Doprinosi jačanju imuniteta i otpornosti organizma, smanjuje mogučnost prehlade. Vitamin A pospešuje resorpciju Cinka, a u kombinaciji sa vitaminom C je odličan izbor za prevenciju prehlada.
  • U mozgu se ponaša kao modulator i ima umirujuće efekte, samim tim nedostatak izaziva nervozu, depresiju, slabu koncentraciju, loše pamćenje
  • Značajan je za regulaciju hormona, pa je jako bitno uzimati ga u reproduktivnom periodu i žena i muškaraca jer utiče i na lučenje testosterona i pokretljivost spermatozoida. Takođe od suštinske je važnosti za pravilan rast i razvoj bebe. Najnovija istraživanja dokazuju da dovoljan unos cinka u trudnoći smanjuje rizik od prevremenog porođaja.
  • Sprečava opadanje kose, a kožu čini svežom i zdravom. Nedostatak može biti i razlog pojave peruti, opadanja kose, pucanja i listanja noktiju.
  • Kao jak antioksidans bitan je za zdravlje oka.
  • Sastavni je deo koštanog sistema, pa je jako bitno uzimati ga u menopauzi jer smanjuje rizik od osteoporoze.
  • Ubrzava zarastanje rana, regeneraciju tkiva, pomažekod opekotina i posle hirurških intervencija.

Bakar

Bakar je neophodan za normalno funkcionisanje velikog broja različitih enzima. Pored toga, bakar aktivno učestvuje u regulisanju metabolizma. Kombinujući se sa gvožđem, bakar proizvodi crvena krvna zrnca, odnosno eritrocite, kosti i vezivno tkivo, čime pomaže telu u proizvodnji energije. Bakar takođe učestvuje i u pigmentaciji kože i kose, a pomaže i pri uspostavljanju normalnog funkcionisanja srca. Bakar je i antioksidant koji smanjuje broj slobodnih radikala koji mogu dovesti do oštećenja na zidovima ćelija i DNK.

Folat (Folna kiselina)

Folat je potreban za rast ćelija, metabolizam aminokiselina, formiranje crvenih i belih krvnih zrnaca i odgovarajuće deljenje ćelija.

B6 (piridoksin): piridoksin je uključen u metabolizam aminokiselina, proizvodnju crvenih krvnih ćelija i stvaranje neurotransmitera.

B12 (kobalamin): B12 je od vitalnog značaja za neurološku funkciju, proizvodnju DNK i razvoj crvenih krvnih zrnaca.

Upotreba

1 kapsula dnevno. Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

 

Sadržaj

Glavni sastojci: gvožđe, cink, folat, vitamin B6 i vitamin B12

 

Aktivni sastojci

1 kapsula

%NRV*

Gvožđe

12 mg

86

Cink

10 mg

100

Bakar

2 mg

200

Folna kiselina

500 µg

250

Vitamin B6

5 g

357

Vitamin B12

10 µg

400

*Nutritivne referentne vrednosti za odrasle

Sastojci: gvožđe(II)-bisglicinat; cink-bisglicinat; maltodekstrin; bakar(II)-bisglicinat; želatin; piridoksin-hidrohlorid; regulator kiselosti: limunska kiselina; sredstvo protiv zgrudvavanja: magnezijum-stearat; pteroilmonoglutaminska kiselina; boje: titan-dioksid; crni, crveni i žuti oksid gvožđa; cijanokobalamin.

Uvoznik
Vitalek doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Big Fer Plus 30 kapsula
Vaša ocena