MaxMedica Rehidromax 10 kesica

Kompleks za uspostavljanje balansa u crevnoj mikroflori, 10 kesica

Šifra
119238
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 10
  • kesice
  • kutija
  • deca
Cena 1.122,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Primena Rehidro Max praška se preporučuje:

  • za nadoknadu tečnosti i elektrolita
  • za uspostavljanje balansa u crevnoj mikroflori
  • u cilju jačanja imuniteta na nivou creva

 

Rehidro Max je glukozno-elektrolitni prašak sa dodatkom probiotika Saccharomyces boulardii namenjen za pripremu rastvora za rehidraciju dece i odraslih i obnovu crevne mikroflore. Preporučuje se njegova primena kod lakšeg i srednje teškog stepena dehidracije, praćenog prolivom i/ili povraćanjem. Kako su najčešći uzroci dehidracije akutne dijareje, kao posledice virusnih i bakterijskih infekcija koje značajno narušavaju balans u crevnoj mikroflori i imunitet, Rehidro Max predstavlja idealnu formulu za nadoknadu tečnosti i elektrolita, uspostavljanje balansa u crevnoj mikroflori i jačanje imuniteta.

Rehidro Max sadrži preporučenu dozu glukoze i elektrolita za decu, u skladu sa preporukama Evropskog udruženja gastroenterologa, hepatologa i nutricionista (ESPGHAN).

Saccharomyces boulardii kao veliki molekul ima sposobnost da za sebe veže značajan broj patogenih bakterijala i njihovih toksina, da pospeši eliminaciju iz organizma i tako spreči njihovo zadržavanje u crevima i vezivanje za epitel creva (koje dalje prate simptomi kao što su nelagodnost i bol u stomaku, mučnica, dijareja). Na taj način ponovno se uspostavlja ravnoteža u crevnoj mikroflori, u kojoj preovlađuju dobre bakterije važne za očuvanje imuniteta. Kao probiotska gljivica, otporan je na delovanje antibiotike, te se može koristiti čak i tokom antibiotske terapije, a njegov efekat neće biti oslabljen.

Upotreba

Odojčad (od 2. meseca), deca, odrasli: Sadržaj jedne kesice rastvoriti u 200 ml flaširane ili prokuvane i na sobnoj temperaturi rashlađene vode. Daje se u malim porcijama u vremenskim intervalima od 5-10 minuta (kašičicom ili na gutljaj iz flašice, odnosno šolje).

Pripremljen rastvor upotrebiti u roku od 24h.

Ne dodavati šećer i/ili zaslađivače u rastvor.

U zavisnosti od stepena dehidracije preporučuje se primena 1-2 kesice proizvoda dnevno.

Sadržaj

Aktivni sastojci

1 kesica (5,5 g) sadrži

Glukoza

2882,56 mg

Hloridi

425,51 mg

Natrijum

275,88 mg

Citrati

258,70 mg

Kalijum

160 mg

Saccharomyces boulardii

200 mg (4 x 109 CFU)

Uvoznik
Sopharma doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Rehidromax 10 kesica
Vaša ocena