Maxler Keto Collagen vanila 400g

Goveđi kolagen, 400g

Šifra
125367
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 400g
  • instant prah / granulat
  • plastična kutija
  • za sportiste
  • kolagen
Cena 3.200,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

Kolagen je glavni strukturalni protein u vanćelijskom prostoru i on je sastavni deo raznih vrsta vezivnog tkiva u organizmu. Kod sisara je najzastupljeniji protein, jer ga ima čak 25–35% ukupne količine telesnih proteina. Sastoji se od međusobno povezanih aminokiselina koje čine vezivno tkivo tetiva, ligamenata i kože. Dobijamo ga iz želatina koji ima višestruku primenu i u prehrambenoj i u farmaceutskoj industriji. Kada želatin podvrgnemo intenzivnoj hidrolizi, kao rezultat imamo suplemente koji se koriste za očuvanje zdravlja kože, kostiju i zglobova.

Kolagen hidrira našu kožu i čini je elestičnom. Naš organizam sam prirodno proizvodi kolagen ali sa starenjem njegovo prisustvo i regeneracija opadaju. Kako bi se taj proces ublažio, potrebno ga je nadoknađivati putem ishrane. Tako ćete imati zalihe, ali i podstaći prirodnu produkciju.

Hidrolizat kolagena je enzimski obrađen kolagen dobijen iz goveđih kostiju i kože. Sastoji se od hidrosolubilnih peptida, bogatih aminokiselinama. Hidrolizom kolagena dobija se heterogena smesa proteina, tj. želatin, koji se kao takav ne može naći u prirodi.

Maxler nudi široku paletu kolagenskih proizvoda a trenutno na našem tržištu su dostupni Keto Collagen (Hydrolysate+MCT), 100% Collagen Hydrolysate, Flex Joint i Marine Collagen Skin Care sa hijaluronskom kiselinom i vitaminom C.

Ketogeni način ishrane, tj. keto dijeta, koja podrazumena smanjen unos ugljenih hidrata, ima mnoge prednosti. Manjak ugljenih hidrata i povećan unos zdravih masti pomažu kod smanjenja telesne mase, a imaju pozitivan uticaj i na zdravlje uopšte.

Keto Collagen namenjen je osobama koje izbegavaju unos ugljenih hidrata. Pored toga što obezbeđuje neopodne sastojke u skladu sa keto ishranom, ovaj suplement pomaže telu da održava zdrave količine energije i da se brže oporavi od fizičkih napora.

Keto Collagen poboljšava vaše celokupno zdravlje i izgled. Podstiče regeneraciju kose, noktiju, kože i ligamenata i uopšte hrskavice i vezivnog tkiva čitavog organizma, čime se povećava mogućnost za zdravijim, manje steresnim i kvalitetnijim starenjem.

MCT predstavlja energetski izvor koji obezbeđuje skoro duplo veće količine energije nego ugljeni hidrati i masti, mobiliše depoe telesne masti, ubrzava njihov metabolizam i čuva mišićnu masu. Svrstava se u zasićene masnoće, ali se ne ponaša tako u organizmu.

Upotreba

1 dozirnu mericu (16 g) pomešati sa 250 ml vode.

Osobe sa oboljenjima jetre ili bubrega moraju biti vrlo oprezne kod upotrebe preparata sa hidrolizatima kolagena.

Sadržaj
Prosečne nutritivne vrednosti na 100g:
Kalorije 78 kcal
Masti 3,9 g
          od kojih zasićene 0 g
Ugljeni hidrati 1y4g
          od kojih šećeri 0 g
Vlakna 0,2 g
Proteini 10 g
So 0,3 g
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Keto Collagen vanila 400g
Vaša ocena