Hemofarm Laxomucil 20 kesica

Preparat na bazi dijetetskih vlakana za pomoć kod zatvora, 20 kesica
Šifra
100301
Raspoloživost za isporuku: 3-4 radna dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 295 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • 20
  • kesice sa granulatom
  • kutija
  • odrasli
Cena 548 rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-4 radna dana
Opis

Laxomucil je dodatak ishrani na bazi dijetetskih vlakana iz semene opne azijske bokvice. Doprinosi pravilnom funkcionisanju digestivnog trakta i očuvanju opšteg dobrog stanja organizma. 

Laxomucil se preporučuje kod usporene peristaltike i otežanog pražnjenja creva usled nedovoljnog unošenja hranom svežeg voća i povrća bogatog dijetetskim vlakanima, zatim nedovoljnog kretanja i bavljenja sportom, držanja proteinskih redukcionih dijeta, psihičke napetosti, postojanja fiziološke atonije creva, posebno česte u poznijim godinama života.

Laxomucil ispoljava efekat najčešće 12 -72 sata po primeni, a optimalan učinak se postiže posle nekoliko dana kontinuirane primene.

Upotreba

Odraslima i deci starijoj od 12 godina se preporučuje 3 kesice dnevno, u pravilnim vremenskim intervalima, nezavisno od obroka, sve do uspostavljanja normalnog rada creva. Po uspostavljanju redovnog pražnjenja creva, količina se može smanjiti na 1 do 2 kesice dnevno.

Deci od 6 do 12 godina može se, u slučaju potrebe, dati polovina količine za odrasle

Sadržaj kesice preliti sa 200 ml vode, razmutiti i odmah popiti. Preporučuje se da se potom popije dodatna čaša vode, kao i da se poveća ukupni dnevni unos tečnosti.

Može se koristiti tokom dužeg vremenskog perioda, u kontinuitetu. Ipak, potrebno je potražiti savet lekara ili farmaceuta, ukoliko se tokom perioda od 7 dana ne postigne željeni efekat, jer se usporena peristaltika i otežano pražnjenje creva mogu javiti i kao simptomi nekih oboljenja digestivnog trakta.

Laxomucil ne treba da koriste osobe preosetljive na bilo koji sastojak preparata. Osobama sa hroničnim oboljenjima ili bolovima u digestivnom traktu, osobama sklonim alergijskim reakcijama i osobama koje uzimaju lekove protiv infektivnih ili organskih bolesti savetuje se uzimanje preparata Laxomucil isključivo uz prethodnu konsultaciju sa lekarom.

Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Laxomucil 20 kesica
Vaša ocena