Kremanska Visoko alkalna voda p.H 9.2 2l

Prirodna negazirana izvorska voda sa niskom vrednošću natrijuma, 2l

Šifra
122693
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 2l
  • voda
  • plastična boca
Cena 83,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

pH predstavlja skalu kojom se meri kiselost i baznost u rastvoru (koncentracija jona vodonika). Kreće se od 0-14, gde 0 označava najkiselije, 7 je neutralno, a 14 najalkalnije. S obzirom da je pH skala logaritamska, pH 8 je deset puta alkalniji od 7, a pH 9 je sto puta alkalniji.

Krv i druge tečnosti u telu koje okružuju ćelije su blago alkalne (pH od 7,2 do 7,45). Ukoliko bi se pH krvi promenio na 6,9 nastupila bi koma, a zatim i smrt.

Naš organizam zato ima mehanizme koji mu pomažu da spreči velike promene vrednosti pH i održi ravnotežu u telu. To su disanje – pluća, zatim tzv. puferski sistemi u telesnim tečnostima i selekcija vodonikovih jona u bubrezima.

Međutim, današnji brz način života dovodi do stvaranja velike količine tzv. „kiselog otpada“ u našem organizmu.

Kao proizvod metabolizma, čak 97% hrane stvara kiseli otpad, a značajni faktori koji na to utiču su i zagađenje vazduha, alkohol, pušenje, stres.

Naše telo je zato prinuđeno da se konstantno bori sa nastalim kiselinama, što vremenom dovodi do toga da rezerve naših sistema za neutralizaciju se osiromaše.

Te nastale kiseline dugoročno opterećuju naš organizam, što dovodi do niza problema: smanjen imunitet, gojaznost, nedostatak energije, ali i čitav niz bolesti povezanih sa kiselošću, koje uključuju osteoporozu, dijabetes, formiranje bubrežnih kamenaca, artritis, kancer...

Alkalna voda ima u sebi više negativnih OH-jona, što dovodi do veće raspoloživosti kiseonika u krvi. Zapravo, ukoliko je krv samo malo alkalnija (od 7,3 do 7,45) u njoj će biti oko 2/3 više kiseonika, koji je na raspolaganju svim ćelijama u našem organizmu!

Dobitnik 2 Nobelove nagrade, Dr Otto Warburg, je otkrio 1932. godine da nedostatak kiseonika u ćelijama dovodi do kancera. Za razliku od normalnih ćelija, ćelijama kancera kiseonik nije potreban i on buja u kiseloj sredini. On je takođe otkrio da nastajanje mutiranih receptora, što dovodi do kancera, ne može da se desi ukoliko je pH vrednost ćelije u zdravom alkalnom nivou.

Kako bi se izborio sa velikom količinom kiselog otpada, organizam proizvodi previše slobodnih radikala, koji oksidiraju ne samo otpad, već i zdrave ćelije.

Negativni OH joni iz alkalne vode neutrališu slobodne radikale, tj. deluju kao snažan antioksidans.

Naučnici su istraživali razloge dugovečnosti pojedinih naroda i došli do zaključka da je im svima zajednička čista alkalna voda!

Prosečna odrasla osoba treba da unese 1,5-2 litre tečnosti dnevno. Ali šta je prosečna osoba? To je samo statiskička veličina a ne prava osoba. Odgovor na ovo pitanje je malo komplikovaniji od jednog broja. Vodu gubimo prilikom znojenja, izbacivanja urina i stolice pa čak i tokom disanja. Količina vode koja nam je potrebna zavisi od našeg metabolizma, klimatskih uslova, naše fizičke aktivnosti i hrane koju unosimo u naš organizam.

Ukoliko je osoba više fizički aktivna, naravno da će joj biti potrebno više vode nego što je navedeno. Tokom fizičkih aktivnosti dišemo više, brže i dublje. Zbog rasta temperature tela, ono se konstano trudi da je spusti pomoću znojenja. U telu se luči mnogo veći broj supstanci a za svaku od njih je potrebna voda.
Kao što možete primetiti, mnoge stvari utiču na unos vode. Tačna količina vode koja će da zadovolji sve slučajeve ne postoji. Osobe koje sede po ceo dan nemaju iste potrebe kao i osobe koje su fizički aktivnije. Količina od 1,5-2 litra je samo orijentaciona.

Ukoliko ne unosite dovoljno vode svakog dana, evo nekoliko praktičnih saveta kako to da promenite:

  • Stavite bocu vode na vidljivo mesto kada se nalazite na radnom mestu ili obavljate kućne poslove
  • Zamrznite vodu leti u plastičnim bocama i nosite je sa sobom tokom dana da biste uvek imali hladnu vodu
  • Odlucite se za vodu umesto za zaslađene sokove i gazirane napitke. Na ovaj način ćete smanjiti unos šecera kao i količinu kalorija koju unosite.
  • U restoranu se odlucite za vodu umesto ostalih napitaka. Uštedecete pare i kalorije.
  • Ako ne pijete vodu što je bezukusna, dodajte vodi krišku limuna ili limete. Poboljšaćete ukus i možda ćete tako popiti više vode.
Uvoznik
MVP Group doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Visoko alkalna voda p.H 9.2 2l
Vaša ocena