Just Superior Kokosovo brašno 300g

Organsko kokosovo brašno, 300g

Šifra
118629
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • EU
  • 300g
  • mleveno - u prahu
  • zip kesa
  • organsko, visok udeo proteina
  • kokos
Cena 379,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

EGZOTIKA CEJLONA NA DOHVAT RUKE! Just Superior kokosovo brašno je nutritivno bogato brašno predivnog ukusa, dobijeno mlevenjem nakon hladnog ceđenja ulja kokosa prve klase, sa Šri Lanke. Kokos prirodno ne sadrži gluten, nije alergen a bogat je vlaknima i proteinima. To ga čini potpuno idealnom alternativom drugim brašnima. Takođe se koristi kao veganski protein. Kokosovo brašno je isti proizvod kao i kokosov protein (odmašćeno i samleveno ‘meso’ kokosa). Sadrži oko 20% proteina, i jako malo ugljenih hidrata. Superior kokosovo brašno dolazi direktno sa plantaža Šri Lanke. Proizvodi ga mala ali vrlo napredna firma, koja poseduje svoje sopstevene plantaže kokosa u predivnom i ekološki čistom delu ostrva. Direktna trgovina je jako važna kada su proizvodi od kokosa u pitanju, jer drugačije nije moguće garantovati kvalitet ovakvih proizvoda.

Naše kokosovo brašno ni u jednom trenutku nije zagrevano tako da je zadržalo sva svoja nutritivna svojstva. Kao takvo može biti zdrav i egzotičan sastojak vaših poslastica i jela, ali možete ga koristiti i kao dodatak smutijima i kašama kako bi im povećali nutritivnu vrednost (zbog sadržaja minerala, zdravih masti, proteina i vlakana).

⦁ 100% PRIRODNO
⦁ BEZ IJEDNOG ADITIVA
⦁ BEZ ALERGENA
⦁ POGODNO ZA VEGANE
⦁ IZVOR PROTEINA
⦁ BOGATO VLAKNIMA

Proizvod prirodno ne sadrži gluten ali nije sertifikovano bezglutenski.

Sastojci: 100% organska samlvena kokosova pogača
Uputstvo za upotrebu: Idealno za pripremu zdravih poslastica, palačinki, hlebova, soseva. Može se koristiti kao jedino brašno ili kao dodatak drugom brašnu (do 20%). Može se i samo dodati kašika ili dve u smuti, kašu, mleko, jogurt.
Nutritivne vrednosti na 100g: Energetska vrednost 365kcal; Masti – 14,9%, Proteini – 21,2%, Ugljeni hidrati – 19,6%, Od toga šećeri – 19,3%, Vlakana – 33,4%, So 0,2 g. (NAPOMENA: na pakovanju je odštampana pogrešna nutritivna tabela – ovo su laboratorijski dobijeni rezultati baš za naše kokosovo brašno).

Neto količina: 300 g
Uvezeno direktno iz Šri Lanke

Poreklo Šri Lanka


Preporuke za korišćenje:

Recepti s kokosovim brašnom sadrže manje skroba, sadrže malu količinu ugljenih hidrata i šećera, a veliku količinu vlakana. Pored toga kokosovo brašno ekstremno dobro upija vlagu, što znači da se u receptima ponaša drugačije od običnog kokosovog brašna.

Postoje dve varijante u kojima ga možete koristiti:

1) 100% kokosovo brašno

Ukoliko izbegavate i žitarice i orašaste plodove (koštunjavo voće) onda je kokosovo brašno jedina opcija koja preostaje da se prave različita jela i poslastice koje svi volimo, kao što su hlebovi, tortilje, palačinke, vafli, itd. Takodje, ukoliko hoćete recept sa više proteina is a jako malim udelom ugljenih hidrata (keto recepti ili oni pogodni za ljude sa insulinskom rezistencijom), takodje je dobro zameniti celokupno brašno u receptu kokosovim.

U tom slučaju najbolje je da nadjete recepte na internet gde se koristi samo kokosovo brašno i pratite precizno uputstva. Kao generalno pravilo, kada se svo brašno u receptu menja kokosovim brašnom, onda je potrebno staviti ga oko 30% (trećinu) manje nego brašna koje inače ide u recept, kao i povećati količinu jaja (ili vegansku zamenu za jaja) u odnosu na originalni recept. Znači npr ako u originalnom receptu ide 100g brašna i 2 jaja, u recept sa kokosovim brašnom bi išlo 70g kokosovog brašna i 4 jaja. I po potrebi povećate količinu vode ili mleka u receptu, dok ne dobijete očekivanu gustinu.

2) Kokosovo brašno kao zamena dela brašna

Ukoliko želite samo da obogatite recept proteinima, vlaknima i zdravim mastima, jer u receptima sa standardnim brašnima ovih nutrijenata ima premalo a ugljenih hidrata i čećera previse, onda je potrebno da u receptu zamenite 20% (petinu) originalnog brašna sa kokosovim brašnom. Možete zameniti is a nešto više (do polovine) samo onda dodajte vode ili mleka više nego što ide u originalnom receptu.

3) Kokosovo brašno kao superhrana

Naravno, kokosovo brašno se može koristiti kao i bilo koja superhrana, tj kao dodatak smutijima i kašama. Naročito kada je organsko i proverenog kvaliteta. Ovsene kaše će obogatiti svojim proteinima, mastima i mineralima, i daće im fantastičan ukus i strukturu. U slučaju dodavanja u smutije koristite jednu punu supenu kašiku, u slučaju dodavanja u kaše jednu do dve pune supene kašike.

4) Pored ovoga, kokosovo brašno može biti odlična alternativa drugih brašnima kad vam je potrebno da zgusnete neki sos ili preliv, upravo zato što dobro upija vlagu.

Uvoznik
Just Superior doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Kokosovo brašno 300g
Vaša ocena