InPharm Aretin 30 kapsula

Kompleks za zdravje očiju na bazi alfalipoinske kiseline i retina, 30 kapsula
Šifra
128511
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 30
  • kapsule
  • kutija
  • alfa-lipoinska kiselina
Cena 1.291,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

AretIN je dijetetski proizvod sa alfa-lipoinskom kiselinom, u obliku gastrorezistentnih kapsula, namenjen očuvanju i unapređenju zdravlja oka, pre svega kod pacijenata obolelih od dijabetesa (dijabetična retinopatija). Može se primenjivati i kod drugih stanja koje pogađaju oko, a u čijem razvoju učestvuju oksidativni stres, upalni procesi i dr.

Dijabetična retinopatija (DR) je komplikacija šećerne bolesti, koja zahvata sitne krvne sudove oka i najčešći je uzrok slepila kod ljudi mlađih od 65 godina. U nastanku DR veliku ulogu ima povećanje oksidativnog stresa i sniženi nivo antioksidanasa u organizmu. Alfa-liponska kiselina je jedan od najjačih antioksidanasa i predstavlja važan činilac u borbi sa bolestima prouzrokovanim povećanim oksidativnim stresom, posebno kod osoba sa šećernom bolesti. Rezultati kliničkih studija pokazuju da ALA ublažava simptome nekih komplikacija šećerne bolesti, kao što su polineuropatije, retinopatija i dr. 

Takođe, ubrzava metabolizam glukoze, te povećava nivoe drugih antioksidanasa u organizmu (npr. vitamina C i E).

Pored alfa-lipoinske kiseline, AretIN sadrži i vitamin D (čiji su receptori nedavno lokalizovani u oku), vitamine B grupe, cink i rutin. Vitamin B2 doprinosi održanju normalnog vida, kao i cink, čiji je nedostatak česta pojava kod šećerne bolesti. Suplementacija cinkom poboljšava insulinsku rezistenciju.

Rutin ima antioksidantno dejstvo i štiti sitne krvne sudove oka.

Vitamin B12 i folna kiselina, nalaze se u AretIN-u u svojim aktivnim oblicima (Kalcijum-L-metilfolat i metilkobalamin). Zajedno sa vitaminom B6 utiču na stabilizaciju nivoa homocisteina, za koji se smatra da dodatno dovodi do oštećenja krvnih sudova kod pacijenata sa dijabetesom.

Način upotrebe: odrasli - popiti 1 kapsulu dnevno pola sata pre obroka.

Uvoznik
Vega doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Aretin 30 kapsula
Vaša ocena