Haya Vitex 100 kapsula

Preparat namenjen ženskom zdravlju, 100 kapsula

Šifra
125317
Raspoloživost za isporuku: delistiran
  • EU
  • 100
  • kapsule
  • plastična bočica
  • oralno
  • odrasli
Cena 2.395,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: delistiran
Opis

KONOPLJIKA (Vitex agnus castus) se naziva i divlji biber ili drvo čednosti, jer su je koristili monasi za smanjenje seksualnog nagona, zbog uticaja na hormonski status. Primenjuje se preko 2500 godina za regulaciju menstrualnih poremećaja, a naučna istraživanja potvrđuju ovakvo dejstvo.

Plod konopljike se koristio prvenstveno za regulaciju menstruacije i za smanjenje libida kod žena i muškaraca, a još ga je Hipokrat opisao u 4. veku pre Hrista. Ekstrakt ploda konopljike je odobren za regulaciju menstrualnog ciklusa, PMS-a i bolova u dojkama od strane nemačke komisije E.

Osim kod PMS-a, konopljika se koristi i kod simptoma u menopauzi, često se koristi u kombinaciji sa žalfijom za valunge - napade vrućine koji se javljaju u menopauzi. Primenjuje se kod neplodnosti izazvane poremećajima u lutealnoj fazi (skraćenje post-ovulatornog dela menstrualnog ciklusa), u tom slučaju počinje da daje rezultate posle tri meseca upotrebe.

Konopljika pomaže organizmu u uspostavljanju ravnoteže između estrogena i progesterona time što stimuliše proizvodnju progesterona. Ako se uzima kontinuirano tokom nekoliko meseci, pomaže u uspostavljanju hormonalne ravnoteže i smanjenju simptoma PMS-a.

Upozorenje o alergenima: proizvedeno na opremi koja proizvodi proizvode koji sadrže: mleko, jaja pšenicu, soju.

Upotreba

1 kapsula 2-3 puta dnevno uz obrok.

Sadržaj
Aktivni sastojci u 1 kapsuli:
Suvi ekstrakt 10:1 500 mg

 

Ostali sastojci: želatin, magnezijum stearat.

Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Vitex 100 kapsula
Vaša ocena