Haya NAC 600mg 60 tableta

N-Acetil cistein, 60 tableta

Šifra
121580
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • EU
  • 60
  • tablete
  • plastična bočica
  • oralno
  • odrasli
  • za imunitet
Cena 1.495,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: duže nedostupan
Opis

N-acetil cistein (NAC) predstavlja acetiliran oblik aminokiseline cisteina. Iako su ove dve aminokiseline funkcionalno tesno povezane, NAC ima znatno stabilniji oblik. Obe učestvuju u detoksikaciji organizma, čak i na ćelijskom nivou (intraćelijska detoksikacija) i pomažu funkciju jetre. NAC je prekursor glutationa, najjačeg antioksidanta i eliminatora razornog dejstva slobodnih radikala u organizmu. Kao i cistein, NAC pruža zaštitu od toksičnog dejstva pojedinih lekova i hemikalija, poput acetaminofena, ugljentetrahlorida i citostatica. Tako štiti jetru i mozak od oštećenja koja nastaju pod uticajem zagađivača, kao što su alkohol, dim cigarete i štetne materije iz zagađenog vazduha. N-acetil cistein pomaže organizmu da metaboliše masti i učestvuje u izgradnji muskulature.

Glutation, u čijoj sintezi učestvuje NAC, je neophodan za zdravu i normalnu funkciju imunog sistema. Razni su uzroci opadanja njegovog nivoa - od spoljnih, u obliku loše ishrane i konzumiranja štetnih materija, do unutrašnjih, poput stresa, koji obuhvata i redovno bavljenje sportom, kako profesionalno, tako i rekreativno. Posledice usled pada imuniteta zbog premora i velikog fizičkog napora su nazebi i infekcije respiratornih organa. NAC igra značajnu ulogu u aktivnosti i stvaranju belih krvnih zrnaca, koja su zadužena za imuni odgovor organizma. Sportski nutricionisti često preporučuju NAC u periodima intenzivnog treniranja i pojačanog stresa pred takmičenja kako ne bi oslabio imunitet. NAC može da ima sledeća dejstva na organizam:

- obnavlja nivo glutationa posle intenzivnih napora
- smanjuje rizik od nastanka restiratornih infekcija i nazeba
- olakšava iskašljavanje i redukuje sluz i intenzitet kašlja kod bronhitisa
- ubrzava oporavak posle prehlada i fizičke aktivnosti
- povećava izgradnju mišićne mase
- povećava izdržljivost i snagu
- smanjuje nivo holesterola

NAC posebno blagotvorno deluje na respiratorni trakt, pa može da se preporuči i kao dodatak terapijama emfizema, sinuzitisa, upala uha, virusnih infekcija, hroničnog bronhitisa i hroničnih plućnih bolesti uopšte. On eliminiše sluz iz respiratornih organa, što je vrlo značajno kod bronhitisa, jer se tako redukuje kašalj. Pušači, koji najčešće pate od hroničnog bronhitisa, mogu da imaju mnoge koristi od N-acetil cisteina, jer pored smanjenja sluzi i kašlja, smanjuje i koncentraciju bakterija u plućima. Jedno od bitnih svojstava N-acetil cisteina je i smanjenje nivoa homocisteina, aminokiseline koja može biti krivac za nastanak srčanih oboljenja, moždanog udara, pa čak i kancera.

Upotreba

Odrasli: 1 tableta dnevno uz dosta vode.

Osobe koje intenzivno kašlju, treba da uzimaju NAC ujutro i tokom popodneva, ne pre spavanja i noću, na prazan stomak. Osobe koje pate od čira na želucu, ne treba da koriste suplemente koji sadrže N-acetil cistein.
Sadržaj
Aktivna komponenta:
1 tableta 100 g
N-acetil cistein 600 mg 54,7 g
Uvoznik
Lama doo
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:NAC 600mg 60 tableta
Vaša ocena