Haya Acetyl L-Carnitine 1000mg 100 kapsula

Acetil L-karnitin 1000mg, 100 kapsula

Šifra
125309
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • 100
  • kapsule
  • plastična bočica
  • oralno
  • odrasli
  • za mršavljenje
Cena 2.795,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Acetil L-karnitin (ALC) je acetil estar aminokiseline L-karnitina, bioaktivni oblik aminokiseline L-karnitina. Ima slične funkcije u organizmu kao sam karnitin, ali se brže i efikasnije apsorbuje i prenosi krvotokom, jer lakše prolazi kroz ćelijsku membranu. Ova aminokiselina je, kao i karnitin, odgovorna za transport dugih lanaca masnih kiselina u ćelije gde se proizvodi ATP, ćelijska energija. ALC ubrzava metabolizam, sagoreva masti, povećava energiju, podstiče nervni sistem i podržava zdravo funkcionisanje mozga – memoriju i koncentraciju.

Acetil L-karnitin se smatra antikataboličkim agensom, ali značajnija mu je uloga u unapređivanju kognitivne funkcije i memorije, kao i čitavog nervnog sistema. Na mozak deluje slično kao fosfatidilserin, preko raznih mehanizama koji štite ćeliju od degenerativnog razornog uticaja procesa starenja.

Jedna od funkcija acetil L-karnitina je i prenošenje masnoća u ćelijske mitohondrije, gde se u procesu oksidacije sagorevaju oslobađajući energiju. Tako se ne samo organizam oslobađa nepotrebnih masnih depoa, već se dobija i dodatna energija. Isto to radi i sam karnitin, ali ALC obezbeđuje acetil grupu zahvaljujući kojoj tzv. acetil koenzim A, ključni metabolički posrednik, može da se regeneriše, što ima za rezultat transport metaboličke energije i povećanje ćelijske aktivnosti. Acetil grupa još omogućava bolju rastvorljivost u vodi, što ima za posledicu ne samo lakše kretanje unutar ćelije, već i kroz njenu membranu, pa i kroz ceo organizam. Tako ALC može da dospe i do delova organizma gde sam L-karnitin ne može.

Acetil L-karnitin se koristi i za poboljšanje kognitivne funkcije mozga tako što učestvuje u produkciji ključnog moždanog transmitera, acetilholina, a može takođe da bude donator acetil grupe za brojne biohemijske reakcije. Značajan je i u zaštiti zdravlja i funkcije srca. Ima antioksidativno dejstvo i usporava odumiranje ćelija. Kako organizam stari, tako nivo acetil L-karnitina opada, ali se može povećati blagovremenom suplementacijom.

Koristi od suplementacije acetil L-karnitinom:

- stimulacija sagorevanja masti i smanjenje telesne mase
- ubrzavanje metabolizma materija
- podrška zdravoj funkciji mozga i nervnog sistema
- povećanje energije
- ubrzavanje procesa oporavka, naročito kod sportista
- obezbeđije kvalitetniji san i odmor
- jak je antioksidans
- moćan saveznik u borbi protiv stresa i depresije

Acetil L-karnitin se preporučuje kod:

- problema sa pamćenjem i senilnošću, naročito kod starijih osoba
- štiti srce i uopšte kardiovaskularni sistem
- podmlađuje organizam
- kao podrška terapiji Alchajmerove i Parkinsonove bolesti

Upotreba

2 kapsule 2 puta dnevno.

Sadržaj

Acetil-L-karnitin-hidrohlorid, sredstvo protiv zgrudvavanja (magnezijum-stearat), kapsula (želatin).

 

Aktivna komponenta: 2 kapsule 100 g
Acetil-L-karnitin-hidrohlorid 1000 mg 54,6 g
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Acetyl L-Carnitine 1000mg 100 kapsula
Vaša ocena