Galenika Probiogal 10 kapsula

Probiotik za crevnu floru, 10 kapsula

Šifra
116456
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • Srbija
  • 10
  • kapsule
  • blister u kutiji
  • probiotici
Cena 461,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Probiogal® kapsule su kombinacija dva prirodna humana autohtona soja probiotičkih bakterija Lactobacillus plantarum i Lactobacillus casei. Sojevi su izabrani nakon testiranja i selekcije prema međunarodno prihvaćenim zahtevima za probiotike. Otporni su na kiselu sredinu želuca i na žučne soli. Sprečavaju rast štetnih bakterija kao što su Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella abony i Clostridium sporogenes. Laktobacili su pre postupka sušenja zaštićeni dodatkom određenih sastojaka sa zaštitnim svojstvima.

Probiotici naseljavaju sluzokožu creva i time sprečavaju prianjanje štetnih bakterija. Sintetišu antimikrobne materije koje sprečavaju rast i razmnožavanje štetnih mikroorganizama. U njihovom nedostatku, zbog povećanog alkaliteta sredine, dolazi do razmnožavanja štetnih bakterija i nastanka različitih smetnji u varenju.

Poznato je i da inhibiraju/blokiraju aktivnost enzima koji učestvuju u pretvaranju nitrata u štetne, toksične nitrozoamine. Skraćuju trajanje i intenzitet dijareja kod crevnih infekcija, kod upotrebe antibiotika i putničke dijareje. Zato se Probiogal® kapsule posebno preporučuju za normalizaciju crevne mikroflore posle upotrebe antibiotika kao i za poboljšanje opšteg imuniteta organizma.

Preporučuje se korišćenje najmanje 7 dana pred putovanje, kako bi se u crevima povećao broj laktobacila, u cilju zaštite od putničke dijareje ili trovanja hranom.

Napomena: Maksimalna dnevna doza je 100 mg ili 5 kapsula. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu. 

Upozorenje: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza! Probiogal® kapsule ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda. Bolesnici koji boluju od šećerne bolesti Probiogal® kasule mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom. Trudnice, dojilje, kao i osobe koje boluju od kancera i poremećaja digestivnog trakta Probiogal® kapsule mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom. U slučaju dijareja praćenih bolovima u stomaku, mukom, povraćanjem, groznicom ili krvavim sadržajem konsultovati se sa svojim lekarom.

Upotreba

Odrasli i deca starija od tri godine: 1-3 kapsule dnevno sa vodom, nezavisno od obroka.

Sadržaj

1 Probiogal® kapsula sadrži smešu od sto miliona do devet milijardi živih probiotičkih bakterija
Lactobacillus plantarum i Lactobacillus casei, u trenutku pakovanja.

Ostali sastojci: želatin, kukuruzni skrob, stabilizator: magnezijum–stearat; sredstvo protiv
zgrudvavanja: silicijum- dioksid; boje E171 i E172.

Uvoznik
Galenika AD
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Probiogal 10 kapsula
Vaša ocena