Galenika Orosal 65 5 kesica

Prašak za oralni rastvor za rehidraciju dece i odraslih, 5 kesica x 14g
Šifra
128801
Raspoloživost za isporuku: 3-5 radnih dana
Dostava se vrši na teritoriji Srbije, po ceni od 349 rsd po kupovini, kliknite za više informacija
  • Srbija
  • 5
  • kesice sa granulatom
  • kutija
  • deca i odrasli
Cena 547,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
+
Dostava za: 3-5 radnih dana
Opis

Orosal 65, prašak za pripremu rastvora za oralnu upotrebu je dijetetski proizvod - hrana sa posebnom medicinskom namenom sa glukozno-elektrolitnim rastvorom, namenjena za potrebe ishrane/rehidracije dece i odraslih, u lakšim i srednje teškim oblicima dijareja, kao i u drugim stanjima praćenim povećanim potrebama za vodom i elektrolitima, npr. teške opekotine, priprema bolesnika za rendgenska i endoskopska ispitivanja debelog creva i drugo. 

Upotreba

Deca uzrasta iznad mesec dana i odrasli: Sadržaj kesice rastvoriti u 250 ml prokuvane vode, prohlađene na sobnoj temperaturi. Pripremljen rastvor je pogodan za upotrebu narednih 24 časa.
Pripremljen rastvor Orosal 65 se koristi kod lakog i srednje teškog stepena dehidracije dece i odraslih sa prolivom i/ili povraćanjem. Daje se u malim porcijama (kašičicom ili na gutljaj iz flašice/šolje). Povraćanje nije prepreka za primenu proizvoda i ono obično prestaje tokom rehidracije.
Prema stepenu dehidracije, odojče i malo dete treba da uzima Orosal 65 u dozi od 50-100 ml/kg telesne mase u toku 4-6 sati. U poslednja 2 sata rehidracije se daje voda, a odojčetu i majčino mleko u količini od 50 ml/kg telesne mase. Ukoliko nije uspostavljeno stanje normalne hidracije, postupak se ponavlja na 6 sati po istom principu. 

Sadržaj

Glukoza, natrijum-hlorid, natrijum-hidrogenkarbonat, kalijum-hlorid.

Uvoznik
Galenika AD
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Orosal 65 5 kesica
Vaša ocena