Galenika Oligovit za trudnice 30 tableta

Kompleks vitamina i minerala za trudnice i porodilje, 30 tableta
Šifra
116457
Raspoloživost za isporuku: duže nedostupan
  • Srbija
  • 30
  • tablete
  • plastična teglica
Cena 855,00rsd
(U cenu je uračunat PDV)
Rasprodato
Dostava za: duže nedostupan
Opis

Oligovit® za trudnice, film tablete je dijetetski proizvod namenjen trudnicama i ženama u periodu posle porođaja i tokom dojenja. U toku trudnoće, periodu posle porođaja i u vreme laktacije znatno su povećane potrebe za vitaminima i mineralima, jer organizam trudnice mora da zadovolji svoje potrebe, ali i da obezbedi dovoljne količine vitamina i minerala za pravilno formiranje, rast i razvoj ploda i bebe po rođenju. Zbog toga se trudnicama i ženama koje doje preporučuje dodatak vitamina i minerala uobičajenoj ishrani.

Oligovit® za trudnice film tablete sadrže dvanaest vitamina i sedam minerala potrebnih za nesmetano odvijanje različitih metaboličkih i biohemijskih procesa u organizmu majke i deteta. Vitamin A je neophodan za vid, epitelizaciju i razvoj kostiju. Vitamin D je esencijalan za metabolizam kalcijuma, čime se obezbeđuje rast zdravih zuba i kostiju. Vitamin E štiti organizam od slobodnih radikala i poboljšava opšte stanje. Vitamin C poboljšava apsorpciju gvožđa i učestvuje u velikom broju oksido - redukcionih procesa u organizmu. Vitamini B1, B2, B6, nikotinamid, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin obezbeđuju normalno funkcionisanje nervnog, krvnog, gastrointestinalnog sistema i kože. Kalcijum, magnezijum, gvožđe, selen, cink, bakar, mangan i jod zajedno sa vitaminima učestvuju u svim metaboličkim procesima u organizmu majke i deteta, neophodni su za stvaranje i održavanje novih ćelija, ali i kao antioksidansi koji štite ćelije i tkiva od napada slobodnih radikala. To je naročito značajno u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka vitamina i minerala.

Oligovit® za trudnice film tablete preporučuju se: tokom cele trudnoće, perioda dojenja, kao i 2-4 meseca posle toga, naročito u slučajevima nedovoljnog unošenja vitamina i minerala ishranom (nepravilna, neredovna ishrana).

Napomena: Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

Upozorenje: Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza! Oligovit® za trudnice film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak proizvoda i na terapiji levodopom. Ne preporučuje se istovremeno uzimanje drugih preparata koji sadrže vitamin A i D zbog mogućnosti predoziranja vitamina A i D. Trudnice na terapiji antiepilepticima, metotreksatom i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom, Oligovit® za trudnice film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom. Zbog potencijalnih interakcija gvožđa i kalcijuma sa pojedinim namirnicama i lekovima, Oligovit® za trudnice film tablete treba uzimati najmanje 2 sata pre ili posle njihove primene. U te namirnice spadaju: mleko i mlečni proizvodi, jaja, spanać, hleb od integralnog brašna, žitarice, testenina, čaj, kafa, kakao. Oligovit® za trudnice film tablete ne treba istovremeno koristiti sa sledećim lekovima: tetraciklinom, penicilinom, hinolonima, hloramfenikolom, rifampicinom, metildopom, paracetamolom, indometacino,penicilaminom, antacidima sa aluminijumom, magnezijumom i kalcijumom.

Upotreba

1 film tableta dnevno, a po potrebi svaki drugi dan.

Uvoznik
Galenika AD
Napišite vaše iskustvo i unesite ocenu proizvoda
Ocenjujete proizvod:Oligovit za trudnice 30 tableta
Vaša ocena